zondag 16 februari 2014


Genieten!

Sinds vrijdagmiddag bevinden we ons in het huisje in Nunspeet van mijn schoonouders. Heerlijk! Na ruim 1.5 uur rijden en vele keren vragen “zijn we er bijna?!” kwamen we rond half 4 aan. Snel alles een plekje gegeven en toen boodschappen gaan doen. Luan mocht vandaag kiezen wat we gingen eten en hij wilde uit eten patatjes. Zo gezegd zo gedaan dus. Bij het boodschappen doen mocht Timo kiezen wat hij morgen wilde eten en papa zondag. Nadat alles in de kar lag en we afgerekend hadden, hebben we bij de bekende patatzaak lekker patatjes gegeten. Luan kostte het veel moeite om alles op  te krijgen, maar na een kleine drie kwartier konden we weer richting huis. Hier hebben de mannen hun pyjama aangedaan en nog even lekker gespeeld. Iets later dan gepland lagen ze in bed, maar ja moet kunnen als je vakantie heb.
 De volgende dag waren ze lekker op tijd wakker maar hielden ze enigszins aan de gemaakte afspraak die avond daarvoor. Na het ontbijt en alle rituelen zijn we richting Nunspeet gereden en hebben daar door het winkelcentrum gelopen. Er was een markt en de mannen mochten iets uitkiezen in de speelgoedwinkel. Luan had al snel zijn keuze gemaakt; een Bobo spelletjes. Voor Timo ligt het altijd wat moeilijker om te kiezen dus hopelijk lukt het verder op deze week.

Na Nunspeet zijn we richting de camping gereden om te kijken hoe het daar er bij stond. Heerlijk om daar weer even rond te lopen. Als ik mijn ogen dicht deed en de zon op mijn wangen voelde en de vogeltjes hoorden fluiten ha dik het idee dat ik er al weer helemaal was. Maar ja de werkelijkheid was anders. Er was een hoop werk aan de winkel want het plekje lag vol met bladeren en groene aangeslagen tegels. Kortom de handen moesten nog uit de mouwen deze week.

Natuurlijk hebben we nog even bij gekletst en afgesproken maandag langs te komen zodat de kids kunnen helpen met de kalfjes eten geven. Het stekkie kan dan vrij gemaakt worden van alle bladeren en verder de caravan even leeg halen omdat hij voor een check even weggaat.

Eenmaal terug in het huisje hebben de mannen lekker gespeeld, spelletjes gedaan en achter de tablet gezeten. Ondertussen keken we naar het schaatsen op t.v. onder het genot van een drankje en wat chips. Wat heerlijk om zo de tijd met en voor elkaar te hebben. ’s Avonds hebben we natuurlijk pasta gegeten, Timo mocht kiezen. Na het eten heeft Luan papa geholpen met het opruimen van de tafel en dit werd natuurlijk met grote zorgvuldigheid  grote schoonmaakbeurt en ja hoe kun je dat nou het beste doen…………….

 
Juist ja, al zittend op de tafel “want anders kan Luan er nie bij!” En gelijk heb. Nou hij is nog nooit zo schoon geweest. Na het eten snel de pyjama aan en daarna hebben al mijn mannen een spelletjes kaarten gedaan. Er gaat nu geen moment voorbij of de kaarten komen te voorschijn!

 
 
Maar de tijd vloog ook om en al snel was het tijd om te gaan slapen. Deze keer had papa de eer en mocht hij naar Luan naar bed brengen. Natuurlijk ging dit met het nodige gegiebel maar uiteindelijk lag hij in bed en las papa een verhaaltje voor van Bobo.
 
 
En zo te zien was het heeel spannend. De slaap daarna wilde niet echt komen. Pas toen mama even bij je kwam liggen, viel je uiteindelijk in diepe slaap tot de volgende dag. Keurig op afgesproken tijd kwamen jullie naar boven. Wat een kanjers hebben we toch!

Na alle ochtendrituelen zijn we op de fiets geklommen om een heerlijke fietstocht van 15 km te maken door de Veluwse bossen. Wat is de natuur toch mooi en zeker met de zon die zich regelmatig liet zien. Bij Vierhouten hielden we een tussenstop waar we lekker wat dronken en de jongens een ijsje aten.


 
Daarna hebben we de laatste kilometers gereden. Vermoeid kwamen we aan bij het huisje en zijn papa en Luan een heerlijke appeltaart gaan maken en heb ik samen met Timo een spelletje kaarten gedaan.
 

En nu, nu zitten we voor de buis klaar voor het schaatsen, gaat Luan lekker knutselen en Timo vermaakt zich achter zijn laptop. . Wat een quality time! Wat een rijkdom! Ik blijf het maar zeggen maar dit is echt GENIETEN!
 

Genieten
 
Samen met elkaar
Genieten
Als gezin
Genieten
Alle tijd voor elkaar
Genieten
Wat is dat toch fijn
Genieten
Van de wonderen in de natuur
Genieten
Van Gods wonder
Genieten
Wij samen zo met elkaar.


2 opmerkingen:

  1. Geniet nog heerlijk verder klavertje vier ! Liefs uit huize vermist x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om weer wat van jullie te lezen. Blijf vooral genieten van en met elkaar.

    Liefs Marjon

    BeantwoordenVerwijderen