zondag 13 december 2015

Onvoorwaardelijk houden van

26 oktober vier je jouw verjaardag, 19 november is Timo jarig, 16 november start het Sinterklaasjournaal, 21 november vieren we voor familie en vrienden jullie verjaardagen, schoentje zetten thuis en op school, 29 november Sinterklaasfeest bij de brandweer, 4 december Sinterklaasfeest op school en dan uiteindelijk5 december pakjesavond. Wat een pittige periode van feesten. Jouw kinderfeestje hebben we dan ook bewust doorgeschoven naar 2016, maar dat vindt je maar lastig om te begrijpen. “Het wordt toch wel gevierd mama met de kindjes?”Kortom een periode vol met spanningen, dingen die je niet begrijpt waarbij we hard proberen om samen met jou alles een goed plekje te geven maar wat niet altijd even goed lukt.

 

Vorige week startte al met een flinke val met het lopen vanuit de gym. Resultaat een flinke kapotte knie. Afgelopen week wederom gevallen maar de korst op je knie bleef gelukkig heel. Helaas viel je donderdag twee keer op het schoolpijn. De eerste keer omdat iemand achteruit stapte en de laatste keer bij het naar binnen gaan. Je gleed uit op de moza├»ek steentjes en heb een flinke klap gemaakt. Je heup lag helemaal flink open; een lelijke wond. Wat ben ik dan toch blij dat je jouw helm dan op hebt. Ik had er niet aan moeten denken hoe groot deze keer de buil had geweest als je die niet op had gehad. Oma haalde je van school en je was erg verdrietig. Met een bleek gezichtje haalde ik je inderdaad op bij oma. Ik zag dat je verdriet nog niet helemaal weg was en je traantjes hoog zaten.Eenmaal thuis heb je lekker op schoot gezeten en hebben we kort erover gepraat. Ik heb een schone pleister op je wond gedaan en daarna wilde je tv kijken. Je gaf aan moe te zijn en pijn te hebben. ’s Avonds bij het naar bed gaan kwamen de tranen eruit. Man wat een verdriet had hij. En wat zaten mijn eigen tranen hoog toen hij vertelde dat de kindjes soms op zijn helm slaan als ze buiten spelen en dat hij dat niet leuk vindt. 

 

De volgende ochtend had je nog veel last. Een schone pleister en wat aangepaste kleding hielpen een klein beetje. Op school afgesproken met de juf het rustig aan te doen en in ieder geval niet te gymen. Verder benoemd van het tikken op je helm en of de juf dat in de gaten wil houden. 

Uit school hebben we lekker geluncht met haring en forel. Had jij samen met papa uitgekozen in de winkel. Daarna hebben we het weekend ingeluid met diverse spelletjes. Wat kun jij hier toch van genieten en vooral als je wint. Je kunt ook steeds beter tegen je verlies. Na de spelletjes hebben we samen gelezen en daarna heb je een kerstfilm gekeken. De middag vloog om.

 

Zaterdag ging papa naar Stroe en achteraf had je eigenlijk best mee gewild. Maar zo’n keuze is altijd lastig voor je; zeker als mama niet mee gaat en achter blijft met Timo. Na een rustige start van de ochtend zijn we in de middag gaan brooddegen met elkaar. Eerst natuurlijk het brooddeeg maken en daarna aan de slag. Wat een gezelligheid was dat zeg! We hadden veel lol met elkaar. 

Nadat we klaar was en alles opgeruimd en schoon was, hebben we een filmpje opgezet. En toen was het op. Het ging even niet zoals jij wilde en je werd boos, flink boos.

 Wat een strijd, wat een boosheid, wat een verdriet komt er dan uit. Tussen je snikken door vertel je verhalen over China en keer op keer raakt mij dit diep. Deze keer raakte het mij heel diep van binnen en samen hebben we uiteindelijk gehuild, geknuffeld en gepraat. Na een heerlijke douche zijn we naar beneden gegaan. Jij wijkt niet van mijn zijde en zoekt mijn liefde, warmte en geborgenheid en ik……..?! Ik koester je in mijn armen en geef je mijn liefde, warmte en geborgenheid. Ik geef alles wat ik heb om je maar te laten weten dat ik onvoorwaardelijk van je hou…….

 

https://youtu.be/yq_I2JGQpkc

 

Adele - Make You Feel My Love

 

When the rain is blowing in your face
And the whole world is on your case
I could offer you a warm embrace
To make you feel my love

When the evening shadows and the stars appear
And there is no one there to dry your tears
I could hold you for a million years
To make you feel my love

I know you haven't made your mind up yet
But I would never do you wrong
I've known it from the moment that we met
No doubt in my mind where you belong

I'd go hungry, I'd go black and blue
I'd go crawling down the avenue
No, there's nothing that I wouldn't do
To make you feel my love

The storms are raging on the rolling sea
And on the highway of regret
Though winds of change 
Are throwing wild and free
You ain't seen nothing like me yet

I could make you happy
Make your dreams come true
Nothing that I wouldn't do
Go to the ends of the Earth for you
To make you feel my love

To make you feel my love