zondag 30 november 2014

Verliefd

Volgens mij is dit het juiste woord voor wat we momenteel voelen! Zal even starten bij het begin. Na een heerlijke nacht in het huisje in Nunspeet zijn we de zaterdag rustig opgestart. Althans ik samen met de jongens. Papa is vroeg vertrokken naar Stroe om daar de bladeren weg te halen en even te kijken hoe alles erbij stond.

De mannen hebben zich prima vermaakt in de ochtend met laptop, huiswerk, spelen en knutselen. We moesten uiteindelijk nog racen om op tijd de pyjama te wisselen voor kleding. Rond kwart voor 12 vertrokken we richting Westerbork op naar St. Kind en Hulphond.


Enige tijd geleden waren we met Luan bij de revalidatie arts in het Kinderrevalidatiecentrum. Van haar kregen we de folder van St. Kind en Hulphond. Zij had een demonstratie gezien en dacht aan ons. Thuis hebben we de folder gelezen en de site bekeken en we waren best wel enthousiast. Toch heeft het nog even geduurd voordat we actie gingen ondernemen. Uiteindelijk heb ik na de zomervakantie de Stichting een mail gestuurd over de mogelijkheden voor hun hond voor Luan.

De reden dat we dit gedaan hebben is dat wij zeker voordeel zagen in een hulphond voor Luan; helpen bij het oprapen van zaken van de grond, uittrekken van schoenen en evt. andere kledingstukken, open van deuren, het goedleggen van zijn dekbed, hem in de juiste positie helpen als hij is gevallen, boodschappen doen op latere leeftijd,  etc. Kortom een maatje voor zijn leven waarbij hij samen met zijn hulphond zichzelf verder kan ontwikkelen en zich zelf verder kan ontplooien. Wat moet dit een boost gaan geven!

Het mooie van de kinderhulphond is dat het veel meer is dan alleen maar een kinderhulphond. Het is een gezinshond waar alle gezinsleden veel plezier, afleiding en ontspanning aan beleven. Ook Timo krijgt een kans om leuke activiteiten met de hond te gaan doen, te knuffelen met hem en lekker met elkaar te gaan wandelen.

Na dus veel gelezen te hebben over de Stichting en de ervaringen van anderen besloten we dus te schrijven. Enkele weken later kregen we een mail terug voor een telefonische afspraak. Lodewijk heeft dit gesprek gevoerd en in de avond heb ik haar terug gebeld voor een intake gesprek. En zo togen we dus gisteren richting Westerbork; benieuwd wat dit alles ons zou brengen.

Effe tussendoor hoor maar zo mooi om te zien hoe de kinderen nu heerlijk buiten aan het spelen zijn op de grote berg bladeren! Geweldige kostbare momenten! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rond 13.00 uur belden we aan en al blaffend werden we begroet door twee koningspoedels en Martine van St. Kind en Hulphond. Eenmaal binnen met een kop thee/koffie/limonade maakten we nader kennis met deze twee geweldige schatten van koningspoedels en Martine zelf. Ik was en ben nog steeds direct verliefd op deze honden. Wat een lieve honden zijn dit! En qua grote vond ik het echt meevallen!
Dit is Ziva de hulphond van Martine
Terwijl vrnl. Luan aan het spelen en knuffelen was met de honden hebben we van alles vertelt over Luan. Waar ligt zijn hulpvraag, wat zouden wij graag willen zien dat de hulphond kan doen voor/samen met hem. Na een kleine tussenstop in de tuin waarbij de jongens heerlijk aan het spelen waren met de honden zijn we weer naar binnen gegaan. En toen kregen we een voorstel. Dit hadden we echt niet verwacht maar wauw wat geweldig was dat! Ik wil er nog niet teveel over uit wijden maar het gaat om een witte koningspoedel, reu van 1.5 jaar. Hij zit reeds in een ander gezin maar gaat daar weg. En St. Kind en Hulphond is op zoek naar een ander gezin en Martine dacht aan ons!! Wat fijn en wat een goed nieuws.

Na een korte blikwisseling tussen Lo en mij zeiden we volmondig ja hier tegen. We stonden hier zeker voor open en een wat ouder hond had ook zo zijn voordelen zoals bijvoorbeeld een kortere training volgen met hem. We vertelden haar ook over onze collega die hondentrainer is en ze wilde daar zeker mee in contact komen. Onze collega staat hier ook voor open dus dat is echt super fijn. Ik kon het maar niet geloven; wat een geweldig nieuws. Ze gaf aan dat het goed zou zijn om het even over de drukke december maand heen te trekken en de hond wel bijvoorbeeld in de kerstvakantie te ontmoeten. Als het aan mij lag hadden we hem morgen al opgehaald!

Na afgesproken te hebben dat we maandag verder telefonisch contact zouden hebben, namen we afscheid van Martine en haar twee schatten van honden. Opgetogen liepen we naar de auto en we besloten dit mooie nieuws te gaan vieren door eerst bij Welkoop een klein speeltje te kopen voor de hond en die avond verder lekker te gaan eten bij de wel bekende Peking in Nunspeet.

De inmiddels gekregen foto’s van onze hond deelden we met familie en vrienden (helaas moeten jullie echt nog even wachten) en zelf keken we regelmatig er even naar. Dit hadden we echt niet verwacht; wat een mooie dag is dit!

Je kan al raden waar onze gesprekken natuurlijk voornamelijk over gingen en nog steeds gaan. Wat heerlijk is het om alvast weg te dromen bij hoe het zou zijn als deze lieverd een plekje gaat krijgen in ons gezin en Luan kan helpen daar waar het nodig is.

Voor degene die nieuwsgierig zijn geworden wat voor hond we nu gaan krijgen hieronder een foto van hoe een witte koningspoedel eruit ziet. Verder kun je ook informatie opzoeken over St. Kind en Hulphond op www.stichtingkindenhulphond.nl.

 
 

Wij houden jullie op de hoogte en plaatsen zeker foto’s van onze kanjer als het zover is! Ondertussen dromen we verder en maken we heerlijke plannen met elkaar als gezin, Bink en onze lieve nieuwe aanwinst!