maandag 21 april 2014


We zijn weer THUIS (op de camping)

 

Zoals elke week vloog ook deze week snel voorbij en daar was dan eindelijk de lang verwachtte vrijdag dat we heerlijk naar de boer gingen. Wat hadden we hier naar uit gekeken!! De nachtjes hebben we met z’n allen afgeteld. Eenmaal op de camping moest er hard gewerkt worden om alles op tijd klaar te hebben voor de nacht. Dus zowel papa als mama ging aan de poets en de jongste mannen hielpen op hun manier. Al snel hadden we hun huisje (of schuur zoals Luan het noemt) lekker schoon en konden ze daar heerlijk gaan spelen met de playmobil. Papa richtte zich daarna op de keuken en mama nam de voortent en kastje voor haar rekening. Uiteindelijk is mama nog boodschappen gaan halen en nadat daarna alle spullen uit de aanhanger een plekje hadden gekregen was het de hoogste tijd om te gaan eten. Heerlijk naar de Rotterdammer; Timo’s idee.


Al snel, nadat we een keuze hadden, gemaakt zaten we allemaal lekker te eten. Zo dat ging er wel in naar gedane arbeid. Ook de beide mannen hadden behoorlijke trek en aten zo goed als hun bordje leeg. Eenmaal terug op de camping is Luan snel gaan slapen; het was de hoogste tijd. En net zoals vorig jaar eerst in papa en mama’s bedje inslapen om vervolgens als Timo gaat slapen gelegd te worden in zijn eigen bedje. Nou ik kan zeggen dat hij vrij snel in slaap viel.

De volgende ochtend hielden de mannen zich keurig aan de afgesproken tijd en lieten om half 9 met de deurbellen horen dat ze wakker waren. En neem van mij aan dat wij ook goed wakker waren toen! We startte de dag langzaam op en genoten van een heerlijk ontbijtje in de voortent daarna zijn de mannen naar buiten gegaan totdat het weer bedtijd was. Kortom de gehele dag zijn ze heerlijk buiten geweest waar ze afwisselend in de speeltuin aan het spelen waren en op het veld voetbal speelden. Papa was druk bezig met het opruimen van de schuur en mama met de laatste dingen opruimen en genieten van de zon. Helaas moest er tussendoor even boodschappen gedaan worden, maar ook daar hielpen ze goed bij. Waarschijnlijk dachten ze dat we dan snel klaar zouden zijn!!

Eenmaal thuis gingen ze gelijk weer de hort op. ’s Avonds smulden ze van de asperges; vers gehaald bij de asperge boer. Heerlijk dat ze daar ook zo van kunnen genieten. We aten ook heerlijk buiten met het kacheltje aan. Na de asperges nog even genieten van het buiten zijn en daarna heerlijk samen onder de warme douche. In bed nog een verhaaltje en toen was het weer de hoogste tijd om de oogjes dicht te doen.

 


Ook zondag hielden de mannen zich keurig aan de tijd. Na het ontbijt vlogen ze al snel weer naar buiten. En ja wie wil met dat mooie weer nu niet buiten zijn! We genoten met z’n allen van het mooie weer, ons stekkie, het bij elkaar zijn en het “heerlijk niks doen alles mag!”

’s Avonds aten we heerlijk buiten in de zon; lekkere kippenpoten. Bij Timo gingen ze er goed in. Luan was zo moe dat zelfs eten hem niet goed meer lukte. Met hulp kregen we toch nog het nodige binnen. Het ijsje daarentegen ging hem beter af. Na het eten nog even voetballen en daarna douchen. In de pyjama zijn we naar Nunspeet gereden om het snoertje van oma’s laptop op te halen. Door de bossen zijn we terug gereden als speurend naar de zwijnen. Deze keer hoefden we niet zoveel moeite te doen en zagen we al snel een grote zwijn naast onze auto. Verder op kwamen we twee mama’s met kleintjes tegen. Wat een spektakel om te zien! Luan heeft er niks van mee gekregen want toen we nog maar net onderweg waren, viel hij al in diepe slaap. Ons eigen knorrend zwijntje hadden wij in de auto! Timo vond het soms wat minder en zat dan spontaan met zijn vingers in zijn oren! 


Terug op de camping snel in ons bed gelegd en daar sliep je weer heerlijk verder tot de volgende ochtend half 9. Voor vandaag in ieder geval besloten het wat rustiger aan te doen en Luan wat meer rustmomentjes te geven. Want als het aan hem ligt dan rent, sprint en voetbalt hij de gehele dag door.

Het weer was tweede paasdag ook iets minder dus daardoor ging je al minder vaak naar buiten. Na de middag zijn we ook nog even naar Karwei geweest en een plantenzaak. Helaas geen leuke plantjes kunnen scoren maar wel andere hebbe dingetjes om de boel weer op te leuken hier. De temperatuur is goed, zo af en toe een buitje vandaag; maar we mogen niet klagen. We genieten en we vinden het heerlijk om weer terug te zijn en tellen straks de dagen weer af naar vrijdag! Dan mogen we twee weken lang gaan genieten!

 

                                             En iedereen maar zeggen; daar komt geen vogel in!

 
 
We zijn weer THUIS!!