woensdag 7 januari 2015

AMC: afdeling plastische chirurgie voor congenitale handafwijkingen


Vandaag hadden we onze afspraak bij het AMC voor een second opinion wat Luans handjes betreft. Maandag had ik je al voorbereid op dit bezoek en als eerste vroeg je aan mama of je ook moest gaan slapen. Ik legde je uit dat je niet ging slapen maar dat er dokters naar zijn handjes gingen kijken en voelen. Hierop antwoordde jij: “Oké, krijg ik dan nieuwe handjes?” Op mijn vraag of hij dat zou willen antwoordde jij: “Ja, graag net zoals jij mama!” Ik vertelde hem dat hij geen nieuwe handjes ging krijgen waarop jij zei:”O, oké” en vervolgens verder ging met waar hij bezig was.  

 

Belangrijkste vraag voor vandaag was voornamelijk gaan spalkjes hem helpen om zijn handfunctie te verbeteren? Of gaan deze alleen maar zorgen voor functie verlies. Samen met Spyro gingen we op tijd op pad. Helaas reden we verkeerd en kwamen we gelukkig nog op tijd aan bij het AMC. Snel op zoek naar de inschrijfbalie waar we al snel geholpen werden. Daarna op naar boven naar de juiste afdeling. Hier hebben we even gewacht en jij liet Spyro keurig zitten bij je. Wat deed Spyro het goed ondanks dat het nodige gebeurde om hem heen. 


Keurig op tijd waren we aan de beurt en wachtte er een heel specialistisch team op ons. We stelden ons voor en na wat vragen werd het nodige gevoeld aan jouw handjes en armen. Spyro lag heerlijk bij jou in de buurt en zo op zijn tijd speelde je lekker met de boot die op tafel stond. Trouwens een hele slimme boot want tijdens het spelen konden ze mooi observeren hoe jouw grove en fijne motoriek was, wat jouw kracht in je handen en vingers was, etc.  Slim bedacht van die dokters daar! Tussendoor vertelde mama het een en ander over jouw en gaf antwoord op de vragen van de dokters. De conclusie was uiteindelijk dat ze een spalkje in de nacht willen gaan uitproberen. Hiermee gaan we eerste kijken of zij pols in een rechtere stand te buigen is en daarna kijken we stap voor stap verder. Belangrijk is vooral dat Luan er profijt van gaat krijgen en dat het geen functie verlies maar winst gaat opleveren voor hem. Volgende week hebben we een afspraak met de revalidatie arts en orthopedisch instrumentenmaker en zullen we het gelijk onder de aandacht brengen van de revalidatie arts zodat het snel opgepakt gaat worden.

De arts van het AMC gaf aan dat er binnen een half jaar a drie kwart jaar wel een verbetering te zien zou moeten zijn en dat we dan een vervolgafspraak kunnen maken. 

 

Spyro heeft zich het gehele bezoek aan de arts keurig gedragen, gelukkig geen stink scheetjes gelaten want die laat hij op zijn tijd en die wil je echt niet ruiken!! Ook Luan deed het super en daarom hebben we natuurlijk in het restaurant nog wat gedronken met wat erbij. Altijd weer een feestje wat Luan betreft!

En wat was het fijn dat zijn maatje Spyro met hem mee mocht!! Ondanks dat we nog in de wenperiode zitten met Spyro en is het genieten om te zien hoe Luan geniet van zijn maatje. Hoe trots hij is als het hem lukt om Spyro te laten zitten, liggen, komen, zoeken, etc. Ook als Luan uit school komt, wordt Spyro vrolijk gedag gezegd en zo ook de ochtend ondanks dat hij de gehele nacht bij Luan geslapen heeft. Ik kan mij niet meer voorstellen dat Spyro niet aanwezig is bij ons! We staan te popelen om straks de opleiding in te gaan, maar genieten nu ook al volop van het oefenen en spelen met Spyro!

 

De vriendschap van een hond, is vriendschap voor het leven

Voor een ander niet te zien, hoeveel een hond kan geven

Want ben je soms verdrietig, dan kijkt ie je aan

Alsof ie zeggen wil, ik zal altijd naast je staan

En als je dan weer vrolijk bent, dan slaat ie met zijn staart

En blaft alsof ie zeggen wil,dat hebben we weer geklaard

Zo’n vriendschap is een wonder, een wonder om te beleven

Zo’n vriendschap kan geen mens, geen mens kan zoiets geven

 

zondag 4 januari 2015

Laatste vakantiedag

De laatste uren van de vakantie breken aan en wat hebben we genoten deze vakantie. Een vakantie om nooit meer te vergeten omdat we begonnen met het ophalen van Spyro en deze vakantie stond in het teken van Spyro. Een kanjer van een kinderhulphond die niet meer weg te denken is ons gezin. Wat hebben we al een band met deze kanjer en wat een heerlijke wandelingen hebben we al achter de rug met elkaar. Elke dag is het weer genieten. 

 

De afgelopen twee dagen hebben we ook weer genoten. Gisteren is Rob langs geweest en hebben we weer hele nuttige tips gekregen en zijn al onze vragen weer beantwoord. Wat is Rob toch een topper en niet alleen ik maar ook de jongens zijn dol op Rob. We zien alweer uit naar de volgende keer dat hij langs komt!!  

Zondag hebben we eerst lekker uitgeslapen en daarna ontbeten. Toen was het echt tijd om de kerstspullen uit huis op te ruimen en alles eens goed te stoffen en te zuigen. Daar waar de kerstboom stond, ligt nu het kussen voor onze nieuwe kanjer. Ben benieuwd of zijn plekje bevalt al denk ik zelf dat hij vrnl. op de bank komt liggen op zijn kleed. Hij is graag heeeeeeeel dicht bij ons in de buurt. Nou ja nadat alle kerst spullen eruit was en alles zo goed als schoon was zijn we lekker naar het strand gaan lopen vanuit huis. Heerlijke wandeling waarbij we onderweg weer het nodige geoefend hebben met Spyro. Op het strand heeft hij heerlijk geoefend met de bal en ja hoor Rob de tips hebben geholpen wat de bal betreft hij keek er niet naar om op de terugweg naar huis. 

Op het strand hebben de jongens heerlijk met Spyro gespeeld met de bal op het strand en in het water. Genieten hoor met zo’n heerlijk zonnetje op je gezicht samen met elkaar! Echt een moment om te koesteren en waar we de komende week goed op kunnen teren. Eenmaal thuis lekkere chocomel gedronken met appeltaart nadat we eerst Spyro goed afgespoeld hadden onder de kraan. Wat zagen zijn poten en bek eruit. Daarna goed droog gewreven en nadat hij droog was heerlijk geborsteld. En echt heerlijk, ook hier had Rob weer gelijk in, het is super ontspannend en Spyro vind het ook heerlijk! Zodra je stopt, kijkt hij je aan met zo’n blik van “hé ga eens even door!” Na de borstelbeurt zag hij er weer spik en span uit en was hij heerlijk zacht. Tijd om te luieren terwijl de jongens heerlijk WIJ sport speelden. Kortom GENIETEN!  

De komende zeven weken gaan we weer knallen met elkaar; de jongens op school, voor Timo een bezoek aan de openavond van zijn toekomstige school en voor Luan hard werken op het revalidatiecentrum en de nodige bezoeken aan het ziekenhuis. Wij hard werken op het werk en alle ballen weer de lucht inhouden en met elkaar genieten en oefenen met Spyro. Over zeven weken gaan we heerlijk genieten een week lang in het huisje van opa en oma Slofstra in Nunspeet. Een heerlijk vooruitzicht!