donderdag 25 december 2014

Tips en tools: 24 december

Vanochtend  was Spyro vroeg wakker en natuurlijk volgde jullie daarna al snel. Ach ja als je Soyro hoort kun je moeilijk blijven liggen. Lo ging er dan ook maar uit douchen en daarna lekker wandelen met Spyro. De mannen kropen voor de tv/laptop en ik bleef nog even een uurtje nadoezelen.

Daarna moest ik er toch echt uit want Lo ging werken. We hebben heerlijk de ochtend rustig opgestart. Luan heeft nog met Spyro geoefend met zitten en uittrekken van sokken. Geweldig om na te kijken en erg dom van me dat ik niet gefilmd heb. Maar ja er moet ook gewerkt worden. Op een gegeven moment moeten we ons nog haasten omdat we rond half 1 bezoek konden krijgen. 

Rond half 12 heb ik Spyro samen met Luan uitgelaten en Luan zorgde ervoor dat Spyro bij ons bleef. En wat deed hij dat goed! Na de wandeling nog even in de tuin gespeeld met de bal en daarna het huis met elkaar opgeruimd en eten voor Spyro gemaakt. Hij gaat steeds beter eten en is dol op zijn snoepjes.

Rond kwart over 1 kwam de mevrouw van de ISD bollenstreek in het kader van onze aanvraag via de WMO voor een bidet. Gelukkig zag ze al snel de noodzaak hiervan en zou vandaag en anders maandag de aanvraag de deur uitgaan. Heel fijn dat deze mogelijkheid er is voor Luan en hij op deze manier zijn billen na het poepen schoon kan maken.Rond kwart voor 3 arriveerde Rob. Hij gaat straks ook aan de slag met de training voor Spyro en Luan. Hij kwam vanmiddag langs om natuurlijk kennis te maken en ons tips en tricks te geven. En wauw wat hebben we veel waardevolle info gehad om mee aan de slag te gaan. Samen met Luan heeft Rob ook laten zien hoe we hem goed kunnen borstelen en heeft dit samen eventjes gedaan met Luan. Ook laten zien hoe we kunnen zorgen dat Spyro luistert naar ons zonder dat we steeds het commando geven. Hoe om te gaan met speeltjes, initiatieven vanuit Spyro, etc. etc. Kortom heel leerzaam en heel veel waardevolle info.

Tot slot zijn we naar het bos gegaan en hebben we daar een heerlijke wandeling gemaakt en Spyro los gelaten. Wat heeft hij hiervan genoten zeg en wij ook. Wat heerlijk dat we hier nog geen 10 minuten vandaan uren kunnen wandelen in het bos!! Ook tijdens deze wandeling hebben we veel info gekregen en alles hebben we opgeslagen.Tegen de schemering waren we thuis en aangezien we in de avond nog een lichtjeswandeling mee wilde lopen, zijn we even gaan passen thuis en spulletjes gaan halen en hebben we lekker gegeten bij de Mac Donald. Spyro lag heerlijk bij de stoelen en gedroeg zich voorbeeldig.


De lichtjeswandeling was een groot avontuur De wind was guur maar wat was het genieten. Spyro liep keurig mee alleen de kudde schapen inclusief de schaaphonden vond hij volgens mij wat minder. Hij gromde wat, ging zitten, liep achter uit. Uiteindelijk afstand genomen en achter de laatste mensen gaan lopen en dat was prima. Luan en papa waren inmiddels al doorgelopen en ik had het idee dat hij dat ook lastig vond.

De tocht eindigde bij de kerk en hier zijn we ook nog naar binnen gegaan. Eerst alleen papa en Luan en toen iedereen binnen was wij. Achteraan hebben we een rustig plekje gezocht en ook hier gedroeg Spyro zich super. We hadden van te voren afgesproken dat als Spyro onrustig werd, we naar buiten zouden gaan. Maar dat is niet nodig geweest. Moe maar voldaan kwamen we thuis.
De rest van de avond lag Spyro lekker lui te zijn, maar dat hij ook zeker verdiend. Natuurlijk heeft hij nog wel even geholpen met het uitkleden van Luan maar daarna mocht hij luieren op de bank.Wat een heerlijk Spyro dagje was dit weer!

dinsdag 23 december 2014

Spyro

Zondag 21 december

Een zondag om nooit te vergeten Op tijd waren we uit bed omdat we rond half 2 verwacht werden in Westerbork om kennis te maken met Spyro en de toen nog huidige eigenaren. De uren kropen voorbij en eindelijk konden we op pad en waren we keurig op tijd in Westerbork. Wat zenuwachtig liepen we met zijn vieren het pad op en naar binnen maar eenmaal binnen viel deze spanning van ons af. Wat een knappe en lieve hond zagen we daar. Op slag waren we weer verliefd en er was meteen een klik. Na nog wat info uitgewisseld te hebben met elkaar gingen de vorige eigenaren weg en zijn wij met Martine en Ziva gaan wandelen. Lo kreeg hier zijn eerste lessen in het uitlaten van een hond en hoe de commando's te geven aan Spyro. Het werd een mooie en lange wandeling waarin we veel info kregen die we zo goed als mogelijk op sloegen.
Bij Martine thuis nog het een en ander doorgesproken en daarna gingen we rond half 5 richting huis; moe maar voldaan met een lieve hond rijker. Spyro ging al snel lekker liggen met zijn hoofd op schoot bij eerst Timo en later bij Luan. Hij had het prima naar zijn zin.
Eenmaal thuis eerst een rondje gedaan voor een boodschap en pas en daarna laten kennis maken met Bink onze kater en zijn nieuwe huis. Ze keken elkaar van een afstandje aan en daarna ging Spyro op onderzoek uit. Al snel had hij zijn plekje gevonden en ging hij lekker op zijn kleedje op de bank liggen. Heerlijk wat een kanjer en wat is hij lief. 


Toen het tijd was voor Luan om naar bed te gaan, is Spyro gezellig mee gegaan. Natuurlijk ging hij op onderzoek uit en zag hij al snel zijn eigen mand staan bij ons bed (de eerste 1,5 week slaapt hij bij ons op de kamer voordat hij bij Luan op zijn kamer gaat slapen). Spyro heeft zelfs even geholpen met het uittrekken van de sokken van Luan. Knap hoor!!
''s Avonds maakte Lo nog een rondje met hem en daarna genoot hij gezellig op de bank languit; moe van alle indrukken. Eten deed hij helaas nog niet, wel drinken en hondensnoepjes. Waarschijnlijk wel wat lat van stress wat natuurlijk niet zo gek is na zo'n lange reis, afscheid nemen en kennis maken met een nieuw gezin en in een nieuw huis. 

Eenmaal bedtijd ging hij lekker mee naar boven en in zijn mand leggen toen wij daar op wezen. Even kwam Binkie om de hoek gluren en liet Spyro zich even horen mar al snel was dit over en hebben we een heerlijke eerste nacht gehad

Maandag 22 december

De ochtend zijn de mannen rustig opgestart. Spyro was al uitgelaten door Lo en is hij mee geweest om mij naar mijn werk te brengen voor een ochtendje.. Rond de middag was ik weer thuis en zijn we ons gaan klaar maken voor een heerlijke lange wandeling.  Buggy mee voor Luan en op naar de dierenwinkel in het dorp om pedigree te halen. Helaas dacht mama een tussendoor weggetje te weten maar dat bleek later een blokje rond te zijn. Ach Spyro vond het heerlijk en we kwamen genoeg honden tegen waarbij we gelijk samen konden oefenen. En ook dit deed hij heel goed. 

In de dierenwinkel hadden ze helaas niet wat we zochten dus zette we ons toch verder richting Hema voor eierkoeken. Deze waren er helaas ook niet maar wel gelukkig lekkere andere broodjes. Tot slot nog de Xenos bezocht en met de lift omhoog gegaan. Dit alles deed Spyro keurig. Bleef goed bij ons en luisterde goed! Lekker weer naar huis gelopen waar we met z'n allen moe en voldaan aankwamen en lekker thuis neer plofte op de bank. Effe chille met z'n allen dat hadden we wel verdiend.

Eenmaal uitgerust nog even lekker gespeeld met Spyro en op de foto en al snel was papa er weer. 's Avonds weer meegegaan met het naar bed brengen van Luan waarbij hij wederom goed hielp met het uittrekken van de sokken en broek een stuk. Wat is het toch een knappe vent. De rest van de avond heeft hij heerlijk lui bij onze voeten gelegen en ging hij gewillig mee naar boven om te slapen.Dinsdag 23 december

Vanochtend was Spyro vroeg wakker. Nog wel een aantal keren terug gestuurd naar zijn mand maar bleef eruit komen. Uiteindelijk was het bijna tijd voor Lo om eruit te gaan en is hij uit bed gegaan. na een douche eerst eerst een rondje gedaan met Spyro en daarna eten gegeven. 
Na een klein uurtje ben ik er ook maar uit gegaan; de jongens waren inmiddels beneden. Kwispelend werd ik begroet toen ik beneden kwam.
Rond de middag zijn we een grote wandeling gaan doen naar de Action. Spyro gedroeg zich voorbeeldig in de winkel en in deze winkel hadden we de eerste ervaring dat een klant ons aansprak op dat een hond niet in de winkel mag! Vooral de toon sprak boekdelen; niet echt vriendelijk dus. Maar toen ik rustig uitlegde dat het een hulphond was, hield ze verder haar mond dicht. Aangezien we rond etenstijd waren vertrokken hebben we een broodje bij de bakker gehaald en deze lekker opgegeten.Ook hier bleef Spyro keurig liggen. Wat waren wij trots op hem!

Zowel heen als terug hebben we geoefend met het naast lopen en dit gaat steeds beter. Ook het wachten bij oversteken. Deze keer was Luan op zijn fiets en moeten we wel zorgen dat Luan niet voor ons fietste want dan nam Spyro een spurtje. Ook moesten we ervoor zorgen dat Luan en Timo niet te veel achter bleven want dan stoptje Spyro en keek hij achterom of ze er wel aankwamen. Geweldig om te ervaren. Thuis in de tuin nog even gespeeld en daarna lekker naar binnen en een nieuwe bak met eten gemaakt. Deze at hij met smaak zo goed als op!! Daarna ging hij heerlijk liggen; moe maar voldaan van de wandeling. Ik moet je zeggen dat wij ook zeker moe waren na de wandeling. Het is echt heerlijk om te doen maar voelbaar dat de spieren dit niet zo gewend zijn. Komt goed uit voor mijn eigen voornemen in 2015; wat kilo's eraf!

Voor het avondeten zijn we er nog een op uit geweest en wat geniet Spyro daarvan! Wat een energie heeft hij en ook Luan moet ik remmen want die zou het liefst gaan rennen met als gevolg dat Spyro erachter aan wil!!

's Avonds nog bezoek gekregen van de tante van de jongens en werd Spyro lekker verwend met een heerlijk bot. Nou dat vond hij zeker heerlijk want hij begon er meteen aan! Daarna was het toch echt tijd voor Luan om te slapen en is tante Christine natuurlij mee gegaan om te kijken wat Spyro al kan. Luan deed het heel goed met Spyro. Luan zei wat Spyro moest doen en Spyro trok keurig zijn sokken en broek uit. Luan glunderde van oor tot oor! En tante Christine was ook heel trots op Spyro.