zondag 8 februari 2015

Update

De weken vliegen om en voordat we het wisten zaten we alweer in februari. Nog een tweetal weken en dan hebben de kinderen alweer voorjaarsvakantie. Ik zie hier erg naar uit want dan gaan we weer heerlijk genieten in het huisje in Nunspeet. En natuurlijk ook even kijken op de camping hoe de caravan erbij staat. Lo zal dan ook gaan starten met het oppimpen van de binnenkant van de caravan. Met de deurtjes is hij al een heel eind. Spannend hoor ben best benieuwd naar het eindresultaat straks. Allemaal weer heerlijke dingen in het vooruitzicht!

Terugkijkend vanaf 19 januari zijn vele zaken de revue gepasseerd. Dinsdag de 20e hebben we een stap in de toekomst genomen met onze oudste zoon. Kijken op zijn toekomstige school Teylingen College KTS in Voorhout. Bijzonder hoor om met je zoon daar rond te lopen en te bedenken dat hij volgend jaar basisschool af is. Kleine jongens worden groot en wat is die tijd snel gegaan. Maar als ik hem daar zo zag lopen en hoorden hoe hij het die middag met school gehad op deze school dan klopt het gehele plaatje gewoon. Dit is de school waar hij op zijn plek zit en een stap gaat zetten richting zijn toekomst. Gelukkig zit hij nog een paar maanden op de Hoffennevierboet en duurt het afscheid nemen nog even. Als ik eraan denk dan voel ik de brok in mijn keel al komen. Acht jaar lang heeft hij dan mogen zitten op deze school bij alle leerkrachten 2 jaar lang. Wat een luxe eigenlijk maar o zo fijn voor Timo! En wat is hij gegroeid in al die 8 jaar en heeft hij zich ontwikkelt tot een lieve, sociale, open en vriendelijke puber!

Het weekend van de 24e stond in het teken van de 92e ste verjaardag van mijn oma. Natuurlijk werd er eerst hard gewerkt aan een kleurplaat voor opoe. En daarna hebben we genoten in het mooie restaurant aan de haven in Stellendam. Wat een feest voor oma om dit feest te vieren in de middag met haar vrienden en familie en in de avond nog af te sluiten met een etentje met kinderen, schoonzonen, schoondochter, kleinkinderen en achterkleinkinderen. We hebben heerlijk gegeten waarbij natuurlijk o.a. vis op het menu stond!

 


Dit weekend hebben we ook ons jaarlijks weekendje weg geboekt. Heerlijk het komend weekend naar Nijmegen even samen met elkaar van vrijdag t/m maandag weg. Natuurlijk lukt dit alleen omdat opa en oma Slofstra onze twee lieve kinderen en Spyro in huis willen. We kijken er erg naar uit om even quality time met z’n twee├źn te hebben! En ach niet veel later gaan we met z’n vieren lekker weg. Nee, klagen hoor je ons niet hoor!

In de laatste week van januari had ik helaas een ziekenboeg in huis. In eerste de kleine vent goed ziek en later ook Timo. Allebei geveld door hoge koorts en keelpijn. Veel slapen en uitrusten deed gelukkig wonderen en binnen een week waren ze beiden weer op de been. Gelukkig maar want 5 februari ging Luan naar het ziekenhuis voor zijn buisjes. Een was er nl. helaas uit en de andere zat verstopt en er zat ook nog vocht achter de oren. Het verklaarde in ieder geval wel het niet goed kunnen horen.

Op naar de OK

Na de OK

De operatiedag heeft Luan goed doorstaan. Wat een kanjer was het en wat heeft hij het super goed gedaan. Eenmaal terug uit de operatie zat de kleine man al snel aan een lekker ijsje. Deze had hij dik verdiend en gelukkig mochten wij ook al snel naar huis. Thuis opknappen is toch altijd beter dan in het ziekenhuis. We hebben het dan ook lekker rustig aan gedaan donderdag en vrijdag en hij heeft veel geslapen.

Vrijdagavond hebben we de verjaardag van oma Slofstra gevierd en na een borrel zijn we lekker uit eten geweest in de Flamingo. Altijd weer genieten zo’n buffet waarbij er meer dan keuze genoeg is. Zaterdag hebben we de verjaardag van oma Leiderdorp gevierd en hebben we dit eerst thuis gedaan met koffie/gebak en een borrel en vanaf 16 uur in Holiday Inn. Hier konden de kinderen, met uitzondering van Luan, lekker zwemmen. Luan vermaakte zich prima met filmpjes kijken op de Ipad en had er gelukkig niet zoveel last van dat hij niet kon zwemmen. Daarna hebben we lekker gegeten en tussendoor hebben de kinderen zich prima vermaakt in het speelhalletje. Helaas viel Luan al vrij snel met zijn neus tegen de stoel en had hij later in de avond een botsing met een ander kind. Resultaat een blauwe plek op zijn neus en een zere tand. Hij baalde er zelf behoorlijk van en na de laatste val stortte hij ook helemaal in. Niet zo gek want het is toch allemaal best intensief voor hem! Tegen negenen reden we weer naar huis en eenmaal in bed viel hij snel in slaap en sliep hij het klokje rond. 
Toch was hij niet helemaal fit de volgende dag en kreeg hij maar weinig mee toen Rob er was. Hij was best nog moe en gaf later aan ook nog zere oor te hebben. Daarom maar lekker met een paracetamolletje in de middag in bed gelegd waar hij ruim 1,5 uur geslapen heeft. Nu net is hij wakker en heeft nog steeds pijn in zijn oor. Hopelijk houdt de pijn snel op voor hem en voelt hij zich weer wat fitter.

En zo vliegen de weken hierom in huize Slofstra. De geoliede machine loopt nog steeds en soms vraag ik mij weleens af hoe we het allemaal doen en redden. Ondanks ziekte, brandalarmen, eerder of langer naar het werk door omstandigheden, ziekenhuisbezoeken, revaldiatiecentrum, we hobbelen gewoon verder ‘rustig’ door. Natuurlijk wel doordat we altijd bij de opa’s en oma’s terecht kunnen als het nodig is, maar toch kan ik mij er soms over verbazen. En aan de andere kant sta ik er ook maar niet te lang bij stil en geniet ik dat het zo geolied loopt. Ook hoe makkelijk bijvoorbeeld Spyro gevoegd is in ons leventje en sowieso niet meer weg te denken is. Elke dag oefenen en in het weekend komt onze trainer Rob langs om onze vragen te beantwoorden en te oefenen met ons. Keer op keer leren we weer bij! En wat is het genieten met onze Spyro. Wat een aanwinst voor ons allen in het gezin. Een ieder geniet ervan op zijn/haar manier en onze trouwe viervoeter hoort er helemaal bij. Lekker naar buiten, ondanks de regen, een frisse neus samen halen met hem. Of wat denk je van het bos en het strand! En dan niet te vergeten al die heerlijke knuffel- en trainingsmomenten. Op en top genieten!

 Morgen staat er weer een nieuwe drukke week klaar, maar niet voordat we zo heerlijk aan onze zondagse borrel gaan starten. Lekker borrelen en eten voordat we het weekend afsluiten en de nieuwe week inluiden. Goude momenten om samen met ons gezin te doen en lekker datgene te doen waar we zin in hebben! En dan besef ik mij weer hoe goed we het hebben met elkaar! En dat we mogen boffen dat we elke week met z’n vieren de nieuwe week zo mogen inblazen. Ik besef me dan heel goed dat niet ieder gezin dit heeft en dat we deze kostbare momenten mogen koesteren. Ik sluit ze dan ook in mijn hart en print dit weekend de foto’s uit om te stoppen in onze glazen pot met de mooiste en bijzondere momenten van 2015! Aan het eind van dit jaar kunnen we dan terugkijken met elkaar en genieten van die mooie en bijzondere momenten.