vrijdag 21 februari 2014

Chinees uit eten

Zoals ik eerder een keer geschreven heb, komen we elke week, op de terugweg van het Kinderrevalidatiecentrum, twee keer langs een Chinees restaurant. En elke keer vraagt Luan dan “wanneer gaan we Chinees uit eten mama?” En vanavond was het dan zo ver. Papa had vandaag de caravan opgehaald bij de garage en weer teruggebracht naar de camping. De jongens vermaakten zich binnen aangezien het buiten druilerig weer was. Het stoeien en spelen op de slaapkamer werd afgewisseld met spelen in de huiskamer en achter de laptop/tablet. Toen papa eenmaal terug was zijn we, met uitzondering van Timo (ja kleine kinderen worden groot) boodschappen gaan doen. In eerste instantie had Luan hier natuurlijk totaal geen zin in, maar toen Lo zei tegen hem dat hij altijd goed kan helpen was hij over de streep. Natuurlijk vroeg hij na elke winkel hoeveel winkels nog te gaan en o wee als je er dan 1 meer deed. Maar ook daar was hij dan weer makkelijk van af te leiden. Soms regelde hij dat zelf, “wat ruikt Luan nou? Lekker vissie daar hou Luan wel van!” en anders regelde wij dat wel door iets te benoemen wat wij zagen waarvan we wisten dat hij dat leuk zou vinden. Soms is het allemaal zo simpel!

Eenmaal thuis hebben we natuurlijk naar het schaatsen gekeken en al snel was het daardoor tijd om de jassen en schoenen aan te gaan doen. Wat we gingen Chinees uit eten zoals Luan dat noemt. De kinderen hadden er zin in en Luan had het hoogste woord. En hield eigenlijk niet op met praten totdat we weer thuis waren. We hadden een buffet dus we konden zelf kiezen wat we aten. Voor Timo was de keuze in eerste instantie wat lastig maar uiteindelijk at hij toch kippenpootjes, witte rijst, en babi spek. Gelukkig maar. Luan daarentegen heeft alle bakjes wel uitgeprobeerd en zat heerlijk te smullen en zoals ik al zei op zijn praat stoel. Hij kletste voluit en had ook vandaag de nodige China verhalen.

Naast het Chinese eten gingen ook de zoete vruchten er goed in en werd het sap met de nodige geluiden opgedronken. Mmmmm in China mag dat allemaal want hoe luider hoe beter want des te lekkerder smaakt het. Maar ja hier in Nederland denken we daar anders over………
 

Wij hebben in ieder geval genoten van onze kleine vent; heerlijk om te zien hoe hij geniet, hoe lekker hij in zijn velletje zit en hoe blij hij is! Aan het eind van de maaltijd werd er nog even een wedstrijd gekke bekken getrokken. Geen idee wie won, maar o o o wat een gezichten kwamen er voorbij. Natuurlijk werd de maaltijd afgesloten met een heerlijk ijsje met……… zoete vruchtjes voor Luan. Met onze buikjes vol liepen we bijna 3 uur later weer de Chinees uit en hadden we nog een heerlijke avond voor ons. 

Eenmaal thuis mocht er nog even gespeeld worden en daarna was het voor de kleine man tijd om te gaan slapen. Op bed nog een klein filmpje en snel daarna lag hij heerlijk in dromenland. Timo mocht op blijven en samen met ons de finale van de Voice Kids kijken. Daarna echter was het ook voor hem de hoogste tijd om te gaan slapen.

1 opmerking:

  1. Woh Luan, jij bent vast en zeker de kampioen in gekke bekken trekken.
    En Timo, heb je genoten van de finale van de voice kids? Ik en mijn kids in ieder geval wel.

    Liefs Marjon

    BeantwoordenVerwijderen