maandag 25 mei 2015

Wat een week

De week begon bij de EHBO en eindigde op vrijdag bij de tandarts. Donderdag bij de overblijf was de kleine man gevallen en had een tand door zijn lip gevallen. De volgende ochtend bleek echter dat er een stukje van zijn voortand miste en er een scherp randje aan zat. Ook gaf je aan dat je tand pijn deed. Van uitslapen kwam die ochtend dus niet veel en samen met jou en je maatje Spyro ben ik richting tandarts gereden. Daar constateerde ze dat er inderdaad een stukje miste van je tand. Eerst werd er nog een foto gemaakt om te kijken of er inwendig geen schade was. Hier was gelukkig geen sprake van en hoefde de tand alleen wat geslepen te worden. Tzt kijken we of er nog een stukje aangemaakt moet worden maar voor nu laten we het zo. Wat was je weer een stoere kerel en wat werkte je goed mee! Zoals altijd kreeg je een muntje en mocht je deze in het apparaat doen. Resultaat een mooie roze stuiterbal die zeker naar jouw zin was. Omdat het een half ochtendje school was, mocht je de rest van de dag thuis blijven. Bij opa en oma Slofstra hebben we nog een bakkie gedaan en daarna heb je lekker thuis voor de tv gehangen.

Het vallen staat deze week wel centraal. Het is namelijk niet bij deze twee keer gebleven. We weten dat het kan gebeuren maar toch doet het me elke keer pijn. Zeker ik nu ook zie, merk en voel dat je er zelf behoorlijk van baalt. Je huilt niet alleen omdat het pijn doet maar ook omdat je het niet leuk vindt dat je steeds valt. Je wilt dit liever niet en geeft dit ook aan. Ik ben maar wat blij dat hij zonder problemen bij het spelen zijn helm opzet. Gelukkig had hij deze donderdagmiddag ook op. Dit had hem anders een behoorlijke bult op zijn hoofd bezorgd en ws. ook wel een hersenschudding. Hopelijk blijft hij het niet erg vinden en wil hij hem nog lang op bij het buiten spelen.

Vrijdagmiddag bij de lunch is het altijd visjes tijd en ook deze keer had papa ze meegenomen. Je smult hier lekker van. Daarna was het inpaktijd en heb je super goed geholpen. Tussendoor nog wat gevoetbald en gespeeld met Spyro en al snel was het tijd om Timo op te halen uit Stroe voor een lang Pinksterweekend.

 En wat hebben we genoten het Pinksterweekend. Eenmaal op de camping gingen de mannen gelijk spelen op de trampoline. Onderweg hadden we al gegeten bij de grote M want papa en Timo gingen die avond nog naar de Trucks kijken bij de Mega Pull Stroe. Altijd weer genieten voor Timo. Luan en ik bleven thuis en op tijd ging jij je bedje in.

De volgende ochtend rond half was er weer leven in de brouwerij en werd mama verwelkomt door 4 kinderarmen en benen die naast haar in bed kropen. Het standaard ritueel in de ochtend op de camping. Heerlijk wakker worden zo!

Na het ontbijt zijn we boodschappen doen en daarna zijn Timo en papa alvast vertrokken voor een heleboel uren herrie bij de Mega Pull Stroe. Luan en ik zouden later op de middag volgen. Terwijl Luan lekker op de Ipad spelletjes ging doen, Spyro erbij kroop, heb ik mijn ogen even dicht gedaan en een klein tukje gedaan. Heerlijk. Rond de klok van vieren zijn wij ook die kant op gegaan. En heeft Luan op zijn manier genoten van het spektakel. Ik heb vooral genoten van de zon en Timo. Wat heeft hij genoten zeg!

gekke bekken trekken met mama

 


Tot slot een kleine suikerspinNadat alle lekkernijen binnen waren, ben ik rond 19 uur weer richting camping gegaan want anders zou Spyro wel heeeel lang alleen geweest zijn. Uiteraard blij was hij om mij weer te zien en effe lekker een eindje gelopen en gespeeld met de bal. De mannen volgden al snel. Ze waren het ook zat en dat begrijp ik ook wel.

Zondag was een heerlijke warme dag. Na het ontbijt zijn we naar Kootwijkerzand geweest en hier kon Spyro zich heerlijk uitleven. Ach niet alleen Spyro maar ook de kids hadden het prima naar hun zin en paps en mams genoten van de omgeving, de zon en de spelende kids en hond! Wat is het leven toch heerlijk en kon de tijd maar even stil staan op dit soort momenten! Eenmaal op de camping heeft een ieder lekker zijn eigen ding gedaan en dat bestond bij mij uit zonnen en haken! Wat een topcombi. Luan bouwde zijn eigen camping en Timo vermaakte zich wisselend buiten en binnen. Papa ruimde de schuur op en zorgde voor wat lekkers. In de avond hebben we lekker gebarbecued. Helaas was het geen zwoele avond dus geen kampvuur deze keer. Na het eten waarbij tussendoor ook nog de kalfjes melk en eten kregen, zijn we lekker gaan douchen met z’n allen. Daarna pyama’s aan en achter de laptop of ipad. Eenmaal in bed sliepen de mannen al vrij snel in ondanks de regen. 

Tweede Pinksterdag hebben we lekker gewandeld bij de Nederrijn en bekeken of het een goeie vissersstek is. De mannen waren er tevreden over en ik zag mezelf met mooi weer ook wel daar zitten. Spyro had het er ook prima naar zijn zin dus dat gaat helemaal goed komen als het zover is.  De rest van de middag hebben we heerlijk doorgebracht op de camping. Helaas de laatste dag van onze lange weekend. Maar we mogen niet klagen want nog 3,5 dag werken en de jongens 4 dagen naar school en dan mogen we weer naar ons stekkie toe.