maandag 10 maart 2014

Een grote snoek

De mannen waar weer lekker op tijd wakker (tegen 8 uur) en daardoor konden we lekker lang genieten van deze schitterende warme dag. Na het ontbijt is Timo samen met papa naar het zwembad gegaan want Timo ging raften in de wildwaterbaan. Spannend vond hij het wel maar hij had ook reuze zin erin.!


                                                                

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Luan en ik hebben even lekker aangerommeld in het huisje en daarna zijn we ook richting het zwembad gelopen. Timo was reeds klaar met raften en in het zwembad vermaakten wij ons ruim 2 uur. De nodige glijbanen, wildwaterbanen (alleen Timo en papa) en golven hebben we getrotseerd en natuurlijk werd er ook veel gesprongen en gedoken. Als het aan de mannen lag hadden we de hele dag gezwommen. Maar ja het was mooi weer en er moest nog vis gevangen worden. Dus hup een bootje gehuurd en nadat de zwemtassen ingeruild waren voor hengels en netten stapten we rond kwart voor 3 een fluisterbootje in.
 

Natuurlijk wilden beide mannen  sturen en mama genoot ondertussen met de zon op haar gezicht van het uitzicht van al haar knappe mannen. We probeerden een zijvaartje maar helaas ging dit hem niet worden. We zaten nog net niet vast maar hadden wel de nodige takken rondom ons en in onze haren en kleren. Gelukkig is papa een ervaren stuurman dus het kwam allemaal goed.

 Niet veel later nam de spanning aan boord toe. Timo had beet en niet zo’n kleintje ook. De hengel ging helemaal krom en met heel veel moeite kwam de vis steeds dichter bij. Hij had niet echt zin om opgehaald te worden en spetterde flink erop los met de nodige waterdruppels voor mama en Luan. Timo’s gezicht stond vol met spanning en ook papa was zeer gespannen. Wat een vis allemaal wel niet te weeg kan brengen. En Luan maar roepen “schiet nou op. Ik wil vis zien!!! Lekker vissesoep eten vanavond! Lekker. Hup Timo” Heerlijk al die spanning en opgewondenheid. Na 10 minuten zwoegen kwam de vis aan de oppervlak met naast hem nog een mannetje. Wat een pracht gezicht zeg; heel bijzonder om te zien!

 

 
Uiteindelijk lukte het papa om de snoek naar boven te halen. Wauw wat een knoert van een beest; 105 cm groot! Daar raak je van onder de indruk. Snel schoot mama de nodige plaatjes en toen gooide papa de vis terug in het water. Vervolgens riep Luan: “o, nee hé! Papa wat doe je nou! Die was voor de soep! Wat moet Luan nu eten?” Heerlijk!!

Nou ja je begrijpt het wel natuurlijk wilde onze kleine man nu een vis vangen en ja zo heb ik nu drie mannen die verslaafd zijn of gaan aan vissen. Al vraag ik het mij af hoor want toen Luan na 5 minuten nog niet beet had, raakte zijn geduld aardig op! Nou ja we hadden dikke pret gehad met elkaar en ondertussen genoten met een drankje en hapje aan boord van het heerlijke weer.

 
Papa heeft mama en Luan afgezet bij een steiger zodat we niet zover meer naar het huisje hoefde te lopen. Daar hebben we even lekker gerommeld om vervolgens ’s avonds weer lekker uit eten te gaan. Het was weer lekker al zullen we nooit meer een arrangement van eten doen.

Na het eten was het nog even tijd voor wat pret in de speelhal en toen was het weer de hoogste tijd om richting huisje te gaan om te gaan slapen. Hier had jij natuurlijk helemaal geen zin, maar toen je eenmaal in je bedje lag, sliep je al vrij snel.

De volgende dag maakte je mama met een luid geboe wakker en heb je lekker tv gekeken. Na het ontbijt was het tijd voor papa en mama om alle spullen in te pakken en in te laden. De vakantie zat er weer op en wat hebben we genoten met elkaar! Maar voordat we naar huis gingen, zijn  we natuurlijk eerst nog lekker gaan zwemmen. In het zwembad hebben we patatjes gegeten en met een volle buik reden we rond kwart over 2 weer richting huis. Wat een pracht weekend hebben we gehad en wat hebben we weer veel beleefd met elkaar!

zondag 9 maart 2014

Een weekendje Huttenheugte

Momenteel bivakkeren we een weekendje op de Huttenheugte; een verassingweekend van manlief in het kader van ons 12.5 jarig jubileum. Vrijdag na de middag kwamen we hier aan en hebben we eerst onze VIP cottage goed bekeken. Wat heerlijk en wat een luxe; opgemaakte bedden, handdoekenpakket, infrarood sauna, etc. etc. De ligging was schitterend aan het water; nou dat genieten ging wel lukken hier.Nadat alle spullen een plekje gekregen hadden, zijn we naar voren gelopen en hebben daar even rond gekeken, boodschapjes gehaald en gegeten. Nou vooral dat laatste was genieten want we hadden gekozen voor het buffet restaurant. Keuze genoeg en de mannen aten dan ook heerlijk hun buikjes rond. Ook papa en mama smulden van alle het lekkere en proosten nogmaals op hun trouwdag!

Na het eten zijn we nog even naar de speelhal gelopen en ja daar was het natuurlijk ook genieten voor de mannen. Na een avontuurlijk ritje in de space cabin, waar mama in eerste instantie inging maar spaans benauwd kreeg toen de deuren dicht gingen en dus de noodknop gebruikte, zijn we weer richting huis gelopen.
 
 
Hier is Luan lekker in bad gegaan met de bubbels en daarna was het voor de kleine man de hoogte tijd om lekker te gaan slapen. Nou ik kan jullie zeggen eenmaal in zijn bedje viel hij vrijwel meteen in slaap. Met Timo heb ik samen de infra rood sauna uitgeprobeerd; een heerlijk half uurtje quality time! Hij kletste er vrolijk op los! Daarna is hij in bad gegaan en heb ik de regendouche genomen. Echt heerlijk om zo een drukke werkweek af te sluiten. Al snel volgde papa daarna om de infra rood sauna uit te proberen. Heerlijk even alle drukte van je af laten glijden. Timo mocht nog even wat tv kijken maar ging er vanavond ook niet al te laat in. Wij sloten de avond nog af met een heerlijk cognacje en proostte op de volgende 12.5 jaar.

De volgende dag waren de man lekker op tijd wakker. De broodjes waren reeds gearriveerd en na een kop koffie zijn we heerlijk gaan ontbijten. Na het ontbijt is papa boodschappen gaan doen en zijn de mannen samen in bad gekropen. Ja dat bubbelbad trekt wel aan! 

Mama vermaakte zich ondertussen met haken, niks doen en genieten! Nadat papa terug was zijn we richting het zwembad gelopen en daar hebben we ons ruim 2 uur prima vermaakt. Een heerlijk zwembad en wat dat betreft hebben we geboft met onze kinderen die beiden dol zijn op zwemmen. Soms zitten ze meer onder dan boven water. Vooral de wildwaterbaan is favoriet bij Timo en hij gaat dan vanochtend ook raften! Luan vind de wildwaterbaan ook erg leuk maar man man man wat gaat deze snel en hard soms en aangezien hij zichzelf niet kan corrigeren was de laatste keer echt niet leuk voor hem (kopje onder en pijn gedaan) waarop we besloten deze niet meer samen met hem te doen. Er zijn gelukkig genoeg andere uitdagingen!

Na het zwembad hebben we een broodje gehaald bij het winkeltje en daarna zijn we naar buiten gegaan. Genieten hoor dat mooie weer. Even door de kinderboerderij gelopen waar een brutale ezel en geit dachten dat er wel wat te halen viel bij ons! Maar helaas ze vonden niks. In de speeltuin hebben de mannen nog heerlijk gespeeld; voornamelijk gegleden van de glijbaan.

Thuis hadden we lekker twee uurtjes voor ons zelf en deze werden wisselend ingevuld met tablet kijken, spelen, tv kijken en vissen. Tegen zessen zijn we weer terug gelopen om naar het Pizza en Pasta restaurant te lopen. Op zich hebben we hier lekker gegeten maar de bediening liet wel de nodige wensen over. Ik vraag mij altijd af of ik dan zo kritisch ben of omdat het komt doordat ik zelf jaren in de bediening gewerkt heb of dat het mijn managers oog is!? We hebben in totaal 3!! uren daar gezeten! Allereerst onze twee kanjers hebben het super goed gedaan want hun geduld werd aardig op de proef gesteld!! Een tafeltje hadden we vrij snel, evenals de menukaarten en de opname van ons drankje. Maar daarna…….. ging alles heeeeeeel langzaam en ook het eten was niet zoals op de kaart stond. Althans ik heb geen chorizo geproefd in mijn salade. En nogmaals het eten was lekker, maar de bediening was niet te vergelijken met het restaurant waar we gisteren zaten. Aangezien we een arrangement met eten hadden kregen we alle vier dezelfde kaart. Vonden wij al vreemd want in het arrangement betaal je voor de kinderen een andere prijs. Het was dat wij de kinderkaart vroegen om nog even op te kijken, maar de mannen besloten toch van de andere kaart te kiezen.

Zoals ik al zei het duurde lang voordat ons eten kwam en voor het hoofdgerecht hebben we ruim een half uur moeten wachten. Zo ook het toetje liet lang op zich wachten. Bij het afrekenen ging ze moeilijk doen omdat ze naar haar zeggen zag dat we een arrangement hadden. Dit hadden we trouwens keurig gemeld bij aankomst. Met dit arrangement hadden de kinderen een kinderkaart moeten krijgen!! Mmmm gelukkig rekende Lo af en bleef hij rustig, netjes maar zei wel wat we ervan vonden. Daarnaast benoemde hij dat het in totaal drie uur zitten wel heel lang was. Hier zei ze verder niks meer op, geen excuus of wat dan ook. Kortom de volgende keer slaan we de PizzaePasta over!


Na het eten zijn we richting de speelhal gelopen en hebben de jongens zich daar prima vermaakt. Nog even gekeken naar een stukje show en toen was het de hoogste tijd om richting het huisje te gaan. Snel de pyjama aan en naar bed. Eenmaal in die bedjes sliepen ze zo; dromend van de dag van morgen!