woensdag 19 februari 2014

Zwemmen

Wat een zin hadden de jongens in deze dag. Na het ontbijt zijn we dan ook snel vertrokken richting het zwembad in Nunspeet. Ik dacht dat we 1 van de eersten zouden zijn, maar meerdere mensen hadden het plan gevat om vroeg te gaan zwemmen en dus ook weer op tijd terug te zijn voor het schaatsen. Maar er was ruimte genoeg voor iedereen. Snel omkleden en hup richting het zwembad. Het was een behoorlijk groot zwembad met een groot en apart klein bad, een stroomversnelling met nog een stuk bad eraan en drie glijbanen. Kortom genoeg vermaakt voor de jongens. En vermaakt hebben ze zich; vooral van de glijbanen kregen ze geen genoeg.
 
 
Ook Luan vloog eraf  en met de trap weer omhoog om vervolgens weer naar beneden te glijden. De stroomversnelling was ook favoriet en menig rondje hebben we hierin gemaakt. Alleen maar glunderende gezichtjes zag ik. In het ondiepe water was Luan meer onder water te vinden met zijn gezicht en bips en armen omhoog. Op zijn neus uiteraard wel een duikbril om zo de bodem af te struinen. Heerlijk hoor dat hij zo watervrij is en zich prima vermaakt in het water.
 
 

Dat wat hij geleerd had bij de badmeester in het Revalidatiecentrum wilde hij niet laten zien aan papa. “Hoef toch nie, mama!” En ach hij heeft gelijk waarom zou hij het moeten laten zien!
Na ruim 2,5 uur hielden we het voor gezien en ben ik als eerste eruit gegaan. Nadat ik aangekleed was, heb ik Luan opgehaald en hem geholpen met douchen en aankleden. Timo en papa volgden later nadat Timo nog tig keer de glijbaan had genomen! De stiekemerd wat hem betrof hadden we nog een lange tijd geleden gebleven. Eenmaal thuis waren we moe en hebben we ons lekker voor de t.v. gepland en schaatsen gekeken. De mannen vermaakten zich afwisselend achter de t.v., met speelgoed en laptop of tablet. Heerlijk hoor zo’n relaxed middagje verder.

Na het schaatsen zijn we boodschappen gaan doen en vandaag mocht Luan kiezen wat we gingen eten. Het werd deze keer pizzza met salami voor de jongens en voor ons 1 met kaas en 1 met vis. Lekker hoor! Volgende week maar weer de groenten toevoegen! Bij de kassa kwam Luan samen met papa nog iemand van het leger tegen. Iemand die altijd indruk maakt op Luan. Hij vroeg dan ook op luide toon aan papa in de rij of die meneer zijn pief paf bij zich had. Later in de auto vroeg hij mij of legermeneer je dood maakt als je ruzie maakt. Man man wat gaat er toch veel in dat koppie om van hem. Gisterenavond al de verhalen in de auto toen we in het bos reden en nu weer met deze legermeneer. Of slaat gewoon jouw fantasie op hol? Wie zou het zeggen?
Eenmaal thuis hebben we de pizza's opgewarmd en werd er lekker van gesmuld. Als toetje nam Luan natuurlijk nog een ijsje. Ach ja in de vakantie is et altijd een beetje feest! Als zal dat straks wel afkicken worden voor hem als we weer thuis zijn!


Genieten doen we in ieder geval wel hier in het huisje van opa en oma Slofstra in Nunspeet. Heerlijk hoor; elke dag rustig op staan, geen haast te hebben. Als je de gordijnen in de ochtend open doet zie je de vogeltjes in de tuin en met het raam open hoor je ze fluiten. De dag starten we dus rustig op en langzaam aan maken we plannen voor de dag die voor ons ligt. Soms gewoon even niksen en soms erop uit om iets leuks te gaan doen. De mannen vermaken zich ondertussen in en om het huis en genieten zo ook van even niet haasten om naar school te moeten, huiswerk maken, revalidatiecentrum bezoeken en andere verplichtingen. Gewoon lekker de tijd voor elkaar als gezin zonder dat de telefoon gaat of mama of papa naar het werk moet. Dankbare mooie momenten waar we straks weer met veel plezier op terug kijken.

 

 

2 opmerkingen:

 1. Zo te lezen genieten jullie volop van de vakantie en van elkaar.
  Hier is het nog niet zover. Volgende week nog een week naar school en dan begint hier de vakantie.
  Even bijkomen van een hectische periode.

  Liefs,
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk weekje hebben jullie zeg, geniet er nog maar even van.
  Volgende week moet een ieder er weer vol tegenaan.
  Mooie momenten om op terug te kunnen kijken.

  Liefs Marjon

  BeantwoordenVerwijderen