maandag 14 mei 2012

Wachten, wachten en nog eens wachten...........

Maandag 14 mei heeft Lo contact gehad met Kind & Toekomst om te vragen wat de stand van zaken is aangezien we week 5 in gaan na ons voorstel. Helaas konden ze ons niet meer vertellen dan dat het nu ligt tussen de Raad v. Kinderbeschemring het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Meer kon ze echt niet vertellen benadrukte ze nogmaals! Echt bale maar ja er zit helaas niks anders op dan ons hierbij neer te leggen. Lo heeft wel afgesproken om wekelijks even contact te hebben. Wie weet helpt het in het versnellen van het proces, maar we zijn ook realistisch genoeg om te weten dat "wachten" ons centraal thema is op dit moment...... Gelukkig zijn we niet de enige die wachten en heb ik contacten met andere moeders die ook aan eht wachten zijn.

16 mei wordt Lo gebeld door de Raad met een aantal vraagjes mbt de speciaal need van ons kindje. Ze vroeg o.a. wat wij verstonden onder geen ernstige motorische beperking. Lo lichtte toe dat dat voor ons inhield dat het kind niet in een rolstoel zou moeten zitten en afhankelijk was van een tiltlift etc. Zij vroeg toen of wij wisten dat klompvoetjes terug konden komen?! Lo gaf aan dat we ons goed hadden laten informeren over de speciaal needs van het kindje en dat we de consequenties ook wisten. Ze vertelde toen dat ze genoeg wist en dat er geen onderzoek verder hoefde plaats te vinden. Dit verhaal horende verbaasde het mij echter wel allemaal. Want wat is de ernstige motorische beperking van ons kindje dan? Zijn voetjes, zijn handjes?? Maar ja ik vond het allang best wat dit betekende dat de volgende stap in beeld was.

22 mei heeft Lo weer gebeld met Kind&Toekomst en vertelde o.a. van het telefoontje van de Raad. Kind&Toekomst reageerde positief en zei dat er dan snel wel acties zouden volgen. Wij wachten vervolgens maar weer in spanning af.
30 mei een dag om nooit te vergeten. We waren allebei in Amersfoort voor het werk en ik werd in de ochtend gebeld door Kind en Toekomst dat onze adoptie akkoord is. We kregen de naam van onze zoon, zijn geboortenaam en de plek waar hij nu woont.
Hij heet: wu shi luo (hoe je het exact uitspreekt zijn wij ook nog niet helemaal uit: wiesjieloeou)
Hij is geboren op 26-10-2007 (hopelijk vieren we zijn 5e verjaardag in Nederland!!)
Hij is nu 1.01m en 16 kg. Hij woont in Zhejiang provincie Wenzhou (je kunt hierop googlen en ook op kindertehuis in Wenzhou).
Als het goed is krijgen we binnenkort zijn medische rapportage en als we die binnen hebben, moeten we een brief schrijven ondertekend dat we dit kindje willen adopteren, het niet bloot stellen aan de sociale media en niet op eigen initiatief contact zoeken met het kindertehuis. Als dit binnen is krijgen we zijn foto toegestuurd. Yes we zijn weer een stapje verder!!!!!!!!!!!!!!

31 mei Vandaag lag de envelop in de bus met de medische gegevens van ons kindje. Wat heerlijk om te lezen. Alles wordt steeds concreter en de drang om naar hem toe te gaan groter. We hebben snel de brief geschreven waarnaar gevraagd werd en de brief ondertekend die in de envelop zat. Snel op de bus want als deze bij Kind&Toekomst binnen is, mogen ze de foto’s opsturen!!! Je snapt het al elke dag vanaf nu vliegen wij weer naar de brievenbus als we thuis zijn.

5 juni Yes de foto’s zijn binnen. Het is zo’n scheetje en ook de foto’s van zijn voetjes en handjes vallen reuze mee. Het is echt geweldig om hem nu in zijn ogen aan te kunnen kijken. Ook Timo reageerde heel lief: wat een poepie! en gaf gelijk aan de foto’s morgen mee naar school te willen nemn. Heerlijk om te zien dat hij ook geniet van zijn nieuwe broertje. Nu op naar de volgende stap: de LOA van CCCWA!!

11 juni stuurde we het volgende bericht naar Kind&Toekomst:

Via deze weg geven wij jullie de naam door van onze zoon doorgeven: Luan Wu Shi Luo Slofstra. Zijn roepnaam wordt Luan. Tevens willen wij via deze weg doorgeven dat onze zoon Timo Slofstra mee zal reizen naar China om zijn broertje op te halen. Een kopie van zijn paspoort zullen wij via de post toesturen.

13 juli Sinds de foto’s binnen zijn, is het erg stil gebleven. De run naar de brievenbus is er elke dag nog want we kunnen elk moment de LOA binnen krijgen.
Regelmatig hebben we contact met Kind&Toekomst maar helaas kunnen zij ons ook niet meer vertellen dan dat we geduld moeten hebben. Zo’n drie a vier weken geleden zijn de kriebels (lees nesteldrang) toegeslagen en is Lo aan het verven geslagen. Deze week is zijn kamertje afgemaakt; ligt de kast gedeeltelijk gevuld met kleertjes, staat zijn bedje klaar en hoeven we alleen nog wat dingentjes op te hangen en boven speelgoed op te zoeken. Wat ons betreft mag de envelop in de brievenbus stappen en dan kunnen we op naar de volgende stap; de TA (de brief met afreisdatum). Hopelijk gaan de volgende twee stappen wat sneller want ik verlang nu echt wel naar Luan.