maandag 21 september 2015

De weken vliegen om

De laatste keer dat ik schreef ging het over onze vakantie en nu kunnen we al weer aftellen naar de herfstvakantie of ben ik dan te optimistisch? Nee hoor nog maar zo’n 5 weken en dan is het zover. De eerste drie weken in de zomervakantie hebben we het heerlijk gehad als gezin. De andere drie weken waren de kids onder de pannen bij de opa’s en oma’s. Wat is het toch heerlijk als de kids op deze manier hun vakantie kunnen en mogen doorbrengen. Heel waardevol. De kinderen hebben dan ook nog de laatste drie weken van de zomervakantie het fantastisch gehad. De nodige activiteiten werden ondernomen. Denk hierbij aan strand, Sail, met de trein weg, naar Militair Museum in Soest, varen op de boot, vissen, etc. etc. De weekenden maakten we xtra lang door donderdagavond al richting Stroe te vertrekken. Heerlijk nog even genieten met z’n vieren in ons tweede huisje. Ook deze weekenden werden de kinderen goed vermaakt met voornamelijk vissen bij Tom’s Creeck. Geweldige visvijvers waar je altijd 100% beet heb. Nou beet hadden de mannen. Kijk zelf maar!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24 augustus was voor Luan de eerste schooldag! Het was wel heel spannend en zondagavond kwamen daardoor ook de nodige tranen vrij en duurde het lang voordat hij uiteindelijk sliep. De volgende dag was het ook nog wat spannend en was het maar wat fijn dat ik met hem mee kon om hem naar school te brengen. Eenmaal in de klas ging hij trots op zijn stoel zitten en om 15.15 uur kwam hij enthousiast uit school. Conclusie het was leuk geweest! Vorige week zijn we ook op schoolreisje geweest naar Blijdorp. Een zeer gezellige en geslaagde dag waarin we hebben mogen genieten van alle dieren en de gezelligheid.

 

 
 
 

Timo mocht die dag daarna naar school en ook bij hem was de spanning merkbaar. Gelukkig ging hij met andere jongens uit groep 8 en was het de eerste dagen nog introductie. Donderdag was zijn echte eerste schooldag en na een avondje kaften samen ging hij die ochtend vrolijk de deur uit. Wat was ik trots op onze kanjer! Qua weersomstandigheden kreeg hij gelijk al de vuurdoop en is tot nu toe al 2x tot aan zijn onderbroek nat geregend. Gelukkig pas in de middag richting huis. En ja kleine jongens worden groot! Vorige week apte hij mij een foto met zijn lunch. “Zelf gekocht bij de lidl. Slecht 0.85 eurocent mama!” Een glimlach kwam om mijn mond. Groot en zelfstandig! Hij had zich zelf lekker verwend met een appelflap en ma├»sbroodje. Gelijk heeft hij.


 

Voor Luan zijn eerste gesprek op school achter de rug met de juffen, de nieuwe ib’er (intern begeleider), nieuwe ambulant begeleider en ergo van de AED. Het was een goed gesprek en hebben alles maar weer eens goed doorgesproken over de achtergrond van Luan, zijn spierziekte en de gevolgen hiervan voor hem gedurende een dag onderwijs op school. Goed om hier weer eens uitgebreid bij stil te staan en goeie afspraken met elkaar hierover te maken. Komende week gaat de aanvraag voor de Ipad de deur uit ter ondersteuning in de klas.

De weekenden genieten we nog heerlijk van ons tweede huisje. Altijd weer heerlijk thuiskomen elke vrijdagavond! Tot nu toe zit het weer ook lekker mee en is er altijd minimaal 1 dag waar we lekker buiten kunnen genieten en een heerlijke wandeling kunnen maken. De natuur is nu super mooi. De herfst zie je langzamerhand te voorschijn komen en niks fijner om heerlijk te genieten van de mooie natuur met elkaar als gezin. Heerlijk dat we dat in ieder geval nog een x aantal weekenden kunnen doen!


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten