donderdag 25 december 2014

Tips en tools: 24 december

Vanochtend  was Spyro vroeg wakker en natuurlijk volgde jullie daarna al snel. Ach ja als je Soyro hoort kun je moeilijk blijven liggen. Lo ging er dan ook maar uit douchen en daarna lekker wandelen met Spyro. De mannen kropen voor de tv/laptop en ik bleef nog even een uurtje nadoezelen.

Daarna moest ik er toch echt uit want Lo ging werken. We hebben heerlijk de ochtend rustig opgestart. Luan heeft nog met Spyro geoefend met zitten en uittrekken van sokken. Geweldig om na te kijken en erg dom van me dat ik niet gefilmd heb. Maar ja er moet ook gewerkt worden. Op een gegeven moment moeten we ons nog haasten omdat we rond half 1 bezoek konden krijgen. 

Rond half 12 heb ik Spyro samen met Luan uitgelaten en Luan zorgde ervoor dat Spyro bij ons bleef. En wat deed hij dat goed! Na de wandeling nog even in de tuin gespeeld met de bal en daarna het huis met elkaar opgeruimd en eten voor Spyro gemaakt. Hij gaat steeds beter eten en is dol op zijn snoepjes.

Rond kwart over 1 kwam de mevrouw van de ISD bollenstreek in het kader van onze aanvraag via de WMO voor een bidet. Gelukkig zag ze al snel de noodzaak hiervan en zou vandaag en anders maandag de aanvraag de deur uitgaan. Heel fijn dat deze mogelijkheid er is voor Luan en hij op deze manier zijn billen na het poepen schoon kan maken.Rond kwart voor 3 arriveerde Rob. Hij gaat straks ook aan de slag met de training voor Spyro en Luan. Hij kwam vanmiddag langs om natuurlijk kennis te maken en ons tips en tricks te geven. En wauw wat hebben we veel waardevolle info gehad om mee aan de slag te gaan. Samen met Luan heeft Rob ook laten zien hoe we hem goed kunnen borstelen en heeft dit samen eventjes gedaan met Luan. Ook laten zien hoe we kunnen zorgen dat Spyro luistert naar ons zonder dat we steeds het commando geven. Hoe om te gaan met speeltjes, initiatieven vanuit Spyro, etc. etc. Kortom heel leerzaam en heel veel waardevolle info.

Tot slot zijn we naar het bos gegaan en hebben we daar een heerlijke wandeling gemaakt en Spyro los gelaten. Wat heeft hij hiervan genoten zeg en wij ook. Wat heerlijk dat we hier nog geen 10 minuten vandaan uren kunnen wandelen in het bos!! Ook tijdens deze wandeling hebben we veel info gekregen en alles hebben we opgeslagen.Tegen de schemering waren we thuis en aangezien we in de avond nog een lichtjeswandeling mee wilde lopen, zijn we even gaan passen thuis en spulletjes gaan halen en hebben we lekker gegeten bij de Mac Donald. Spyro lag heerlijk bij de stoelen en gedroeg zich voorbeeldig.


De lichtjeswandeling was een groot avontuur De wind was guur maar wat was het genieten. Spyro liep keurig mee alleen de kudde schapen inclusief de schaaphonden vond hij volgens mij wat minder. Hij gromde wat, ging zitten, liep achter uit. Uiteindelijk afstand genomen en achter de laatste mensen gaan lopen en dat was prima. Luan en papa waren inmiddels al doorgelopen en ik had het idee dat hij dat ook lastig vond.

De tocht eindigde bij de kerk en hier zijn we ook nog naar binnen gegaan. Eerst alleen papa en Luan en toen iedereen binnen was wij. Achteraan hebben we een rustig plekje gezocht en ook hier gedroeg Spyro zich super. We hadden van te voren afgesproken dat als Spyro onrustig werd, we naar buiten zouden gaan. Maar dat is niet nodig geweest. Moe maar voldaan kwamen we thuis.
De rest van de avond lag Spyro lekker lui te zijn, maar dat hij ook zeker verdiend. Natuurlijk heeft hij nog wel even geholpen met het uitkleden van Luan maar daarna mocht hij luieren op de bank.Wat een heerlijk Spyro dagje was dit weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten