dinsdag 23 december 2014

Spyro

Zondag 21 december

Een zondag om nooit te vergeten Op tijd waren we uit bed omdat we rond half 2 verwacht werden in Westerbork om kennis te maken met Spyro en de toen nog huidige eigenaren. De uren kropen voorbij en eindelijk konden we op pad en waren we keurig op tijd in Westerbork. Wat zenuwachtig liepen we met zijn vieren het pad op en naar binnen maar eenmaal binnen viel deze spanning van ons af. Wat een knappe en lieve hond zagen we daar. Op slag waren we weer verliefd en er was meteen een klik. Na nog wat info uitgewisseld te hebben met elkaar gingen de vorige eigenaren weg en zijn wij met Martine en Ziva gaan wandelen. Lo kreeg hier zijn eerste lessen in het uitlaten van een hond en hoe de commando's te geven aan Spyro. Het werd een mooie en lange wandeling waarin we veel info kregen die we zo goed als mogelijk op sloegen.
Bij Martine thuis nog het een en ander doorgesproken en daarna gingen we rond half 5 richting huis; moe maar voldaan met een lieve hond rijker. Spyro ging al snel lekker liggen met zijn hoofd op schoot bij eerst Timo en later bij Luan. Hij had het prima naar zijn zin.
Eenmaal thuis eerst een rondje gedaan voor een boodschap en pas en daarna laten kennis maken met Bink onze kater en zijn nieuwe huis. Ze keken elkaar van een afstandje aan en daarna ging Spyro op onderzoek uit. Al snel had hij zijn plekje gevonden en ging hij lekker op zijn kleedje op de bank liggen. Heerlijk wat een kanjer en wat is hij lief. 


Toen het tijd was voor Luan om naar bed te gaan, is Spyro gezellig mee gegaan. Natuurlijk ging hij op onderzoek uit en zag hij al snel zijn eigen mand staan bij ons bed (de eerste 1,5 week slaapt hij bij ons op de kamer voordat hij bij Luan op zijn kamer gaat slapen). Spyro heeft zelfs even geholpen met het uittrekken van de sokken van Luan. Knap hoor!!
''s Avonds maakte Lo nog een rondje met hem en daarna genoot hij gezellig op de bank languit; moe van alle indrukken. Eten deed hij helaas nog niet, wel drinken en hondensnoepjes. Waarschijnlijk wel wat lat van stress wat natuurlijk niet zo gek is na zo'n lange reis, afscheid nemen en kennis maken met een nieuw gezin en in een nieuw huis. 

Eenmaal bedtijd ging hij lekker mee naar boven en in zijn mand leggen toen wij daar op wezen. Even kwam Binkie om de hoek gluren en liet Spyro zich even horen mar al snel was dit over en hebben we een heerlijke eerste nacht gehad

Maandag 22 december

De ochtend zijn de mannen rustig opgestart. Spyro was al uitgelaten door Lo en is hij mee geweest om mij naar mijn werk te brengen voor een ochtendje.. Rond de middag was ik weer thuis en zijn we ons gaan klaar maken voor een heerlijke lange wandeling.  Buggy mee voor Luan en op naar de dierenwinkel in het dorp om pedigree te halen. Helaas dacht mama een tussendoor weggetje te weten maar dat bleek later een blokje rond te zijn. Ach Spyro vond het heerlijk en we kwamen genoeg honden tegen waarbij we gelijk samen konden oefenen. En ook dit deed hij heel goed. 

In de dierenwinkel hadden ze helaas niet wat we zochten dus zette we ons toch verder richting Hema voor eierkoeken. Deze waren er helaas ook niet maar wel gelukkig lekkere andere broodjes. Tot slot nog de Xenos bezocht en met de lift omhoog gegaan. Dit alles deed Spyro keurig. Bleef goed bij ons en luisterde goed! Lekker weer naar huis gelopen waar we met z'n allen moe en voldaan aankwamen en lekker thuis neer plofte op de bank. Effe chille met z'n allen dat hadden we wel verdiend.

Eenmaal uitgerust nog even lekker gespeeld met Spyro en op de foto en al snel was papa er weer. 's Avonds weer meegegaan met het naar bed brengen van Luan waarbij hij wederom goed hielp met het uittrekken van de sokken en broek een stuk. Wat is het toch een knappe vent. De rest van de avond heeft hij heerlijk lui bij onze voeten gelegen en ging hij gewillig mee naar boven om te slapen.Dinsdag 23 december

Vanochtend was Spyro vroeg wakker. Nog wel een aantal keren terug gestuurd naar zijn mand maar bleef eruit komen. Uiteindelijk was het bijna tijd voor Lo om eruit te gaan en is hij uit bed gegaan. na een douche eerst eerst een rondje gedaan met Spyro en daarna eten gegeven. 
Na een klein uurtje ben ik er ook maar uit gegaan; de jongens waren inmiddels beneden. Kwispelend werd ik begroet toen ik beneden kwam.
Rond de middag zijn we een grote wandeling gaan doen naar de Action. Spyro gedroeg zich voorbeeldig in de winkel en in deze winkel hadden we de eerste ervaring dat een klant ons aansprak op dat een hond niet in de winkel mag! Vooral de toon sprak boekdelen; niet echt vriendelijk dus. Maar toen ik rustig uitlegde dat het een hulphond was, hield ze verder haar mond dicht. Aangezien we rond etenstijd waren vertrokken hebben we een broodje bij de bakker gehaald en deze lekker opgegeten.Ook hier bleef Spyro keurig liggen. Wat waren wij trots op hem!

Zowel heen als terug hebben we geoefend met het naast lopen en dit gaat steeds beter. Ook het wachten bij oversteken. Deze keer was Luan op zijn fiets en moeten we wel zorgen dat Luan niet voor ons fietste want dan nam Spyro een spurtje. Ook moesten we ervoor zorgen dat Luan en Timo niet te veel achter bleven want dan stoptje Spyro en keek hij achterom of ze er wel aankwamen. Geweldig om te ervaren. Thuis in de tuin nog even gespeeld en daarna lekker naar binnen en een nieuwe bak met eten gemaakt. Deze at hij met smaak zo goed als op!! Daarna ging hij heerlijk liggen; moe maar voldaan van de wandeling. Ik moet je zeggen dat wij ook zeker moe waren na de wandeling. Het is echt heerlijk om te doen maar voelbaar dat de spieren dit niet zo gewend zijn. Komt goed uit voor mijn eigen voornemen in 2015; wat kilo's eraf!

Voor het avondeten zijn we er nog een op uit geweest en wat geniet Spyro daarvan! Wat een energie heeft hij en ook Luan moet ik remmen want die zou het liefst gaan rennen met als gevolg dat Spyro erachter aan wil!!

's Avonds nog bezoek gekregen van de tante van de jongens en werd Spyro lekker verwend met een heerlijk bot. Nou dat vond hij zeker heerlijk want hij begon er meteen aan! Daarna was het toch echt tijd voor Luan om te slapen en is tante Christine natuurlij mee gegaan om te kijken wat Spyro al kan. Luan deed het heel goed met Spyro. Luan zei wat Spyro moest doen en Spyro trok keurig zijn sokken en broek uit. Luan glunderde van oor tot oor! En tante Christine was ook heel trots op Spyro.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten