maandag 24 maart 2014

Veiliger dan ooit?!

Sinds enkele dagen zijn de voorbereidingen voor de NSS TOP in volle gang in Noordwijk. Een rondje door Noordwijk zorgt ervoor dat je je ogen uit kijkt. In ieder geval Luan wel want die komt ogen te kort. Brandweer, politie, ambulances, leger, marechaussee, verkeersregelaars, etc. etc. het maakt allemaal indruk op hem. En niet alleen op hem maar ook op mij hoor. En ja dan moet je als mama nog uitleggen waar het allemaal voor dient. Waarom is er zoveel politie op de been, waarom lopen ze met geweren, waarom mag je daar niet rijden, waarom staan daar hekken. Allemaal vragen die echt niet zo 1,2,3 te beantwoorden en uit te leggen zijn.


Uiteindelijk heb ik het er maar op gehouden dat er belangrijke mensen komen slapen in Noordwijk die beschermt moeten worden. Vervolgens komen daar wel weer allerlei vragen uit voort zoals “gaan ze dan schieten? Maken ze andere dan dood? En als er dan stoute mensen komen? Waarom is papa dan weg? Waarom slaapt papa op de kazerne?” Zijn hoofdje maakt momenteel weer overuren en hij probeert alle puzzelstukjes in zijn hoofd te puzzelen tot een kloppend geheel.

 

Papa is inderdaad zaterdag de gehele dag afwezig geweest inclusief de nacht tot zondagochtend. Allemaal voor de NSS TOP! Zoals ik al zei het is best indrukwekkend en ook wel een beetje spannend. Barack Obama en Xi Jinping slapen in Noordwijk; hele belangrijke wereldleiders en daar worden de nodige veiligheidsmaatregelen voor getroffen. Vanaf afgelopen vrijdagavond zijn er vele plekken rondom het hotel waar je niet meer mag parkeren en/of mag zijn. Zoals ik al zei staan de nodige politieauto’s geparkeerd, ambulances en brandweerauto’s al paraat. Eigenlijk is het zo dat zodra je richting Noordwijk zee rijdt je niet ontkomt aan de diverse hulpdiensten.


 
Dat papa een dag en nacht weg was, vond je erg lastig te begrijpen. Want ja wat ging papa nu doen op de kazerne. En waarom moest hij daar nu wel zijn en kan hij anders er naar toe als de piep gaat? Vooral zaterdagavond bij het naar bed gaan, kwamen de tranen los. In eerste instantie wilde je papa niet bellen om welterusten te zeggen maar toen je tranen getroost waren, wilde je toch wel bellen. Natuurlijk kreeg papa de nodige vragen en uiteindelijk ben je lekker gaan slapen. Op tijd was je weer wakker en toen was papa al beneden. Wat een feest!!!
 
In de middag zijn we met onze spullen naar oma en opa Slofstra vertrokken. Hier gingen we een paar daagjes logeren want mama wilde geen risico's lopen dat ze niet naar haar werk kon. Nou dat vonden de mannen Slofstra best gezellig. Wel een beetje jammer dat papa thuis ging slapen maar tussendoor zou papa zijn best doen om bij ons te zijn.
 

 
Eenmaal bij oma alle spullen geïnstalleerd en het voelde weer even als terug in de tijd. Voordat we in ons huidig huis trokken hebben we namelijk ook 9 maanden bij opa en oma gewoond. Een hele gezellige, bijzondere en mooie tijd. En heel dicht bij het werk (oma en opa's huis staat op het terrein waar we beiden werken).
 
In de middag zijn we heerlijk gaan wandelen in de zon naar de boerderij en dat was natuurlijk genieten. De geitjes hadden het prima naar hun zin met onze mannen en even leek het wel alsof we in de stal op de camping waren met de kalfjes. Deze houden namelijk ook zo van likken en sabbelen aan de jassen. Beide mannen stepten er vrolijk op los en moe maar voldaan kwamen we weer thuis waar ze lekker gingen spelen. Kortom heerlijk relaxed en echt genieten.

1 opmerking:

  1. Heerlijk dat jullie daar terecht kunnen. Weer even ouderwets genieten.

    Liefs Marjon

    BeantwoordenVerwijderen