woensdag 7 januari 2015

AMC: afdeling plastische chirurgie voor congenitale handafwijkingen


Vandaag hadden we onze afspraak bij het AMC voor een second opinion wat Luans handjes betreft. Maandag had ik je al voorbereid op dit bezoek en als eerste vroeg je aan mama of je ook moest gaan slapen. Ik legde je uit dat je niet ging slapen maar dat er dokters naar zijn handjes gingen kijken en voelen. Hierop antwoordde jij: “Oké, krijg ik dan nieuwe handjes?” Op mijn vraag of hij dat zou willen antwoordde jij: “Ja, graag net zoals jij mama!” Ik vertelde hem dat hij geen nieuwe handjes ging krijgen waarop jij zei:”O, oké” en vervolgens verder ging met waar hij bezig was.  

 

Belangrijkste vraag voor vandaag was voornamelijk gaan spalkjes hem helpen om zijn handfunctie te verbeteren? Of gaan deze alleen maar zorgen voor functie verlies. Samen met Spyro gingen we op tijd op pad. Helaas reden we verkeerd en kwamen we gelukkig nog op tijd aan bij het AMC. Snel op zoek naar de inschrijfbalie waar we al snel geholpen werden. Daarna op naar boven naar de juiste afdeling. Hier hebben we even gewacht en jij liet Spyro keurig zitten bij je. Wat deed Spyro het goed ondanks dat het nodige gebeurde om hem heen. 


Keurig op tijd waren we aan de beurt en wachtte er een heel specialistisch team op ons. We stelden ons voor en na wat vragen werd het nodige gevoeld aan jouw handjes en armen. Spyro lag heerlijk bij jou in de buurt en zo op zijn tijd speelde je lekker met de boot die op tafel stond. Trouwens een hele slimme boot want tijdens het spelen konden ze mooi observeren hoe jouw grove en fijne motoriek was, wat jouw kracht in je handen en vingers was, etc.  Slim bedacht van die dokters daar! Tussendoor vertelde mama het een en ander over jouw en gaf antwoord op de vragen van de dokters. De conclusie was uiteindelijk dat ze een spalkje in de nacht willen gaan uitproberen. Hiermee gaan we eerste kijken of zij pols in een rechtere stand te buigen is en daarna kijken we stap voor stap verder. Belangrijk is vooral dat Luan er profijt van gaat krijgen en dat het geen functie verlies maar winst gaat opleveren voor hem. Volgende week hebben we een afspraak met de revalidatie arts en orthopedisch instrumentenmaker en zullen we het gelijk onder de aandacht brengen van de revalidatie arts zodat het snel opgepakt gaat worden.

De arts van het AMC gaf aan dat er binnen een half jaar a drie kwart jaar wel een verbetering te zien zou moeten zijn en dat we dan een vervolgafspraak kunnen maken. 

 

Spyro heeft zich het gehele bezoek aan de arts keurig gedragen, gelukkig geen stink scheetjes gelaten want die laat hij op zijn tijd en die wil je echt niet ruiken!! Ook Luan deed het super en daarom hebben we natuurlijk in het restaurant nog wat gedronken met wat erbij. Altijd weer een feestje wat Luan betreft!

En wat was het fijn dat zijn maatje Spyro met hem mee mocht!! Ondanks dat we nog in de wenperiode zitten met Spyro en is het genieten om te zien hoe Luan geniet van zijn maatje. Hoe trots hij is als het hem lukt om Spyro te laten zitten, liggen, komen, zoeken, etc. Ook als Luan uit school komt, wordt Spyro vrolijk gedag gezegd en zo ook de ochtend ondanks dat hij de gehele nacht bij Luan geslapen heeft. Ik kan mij niet meer voorstellen dat Spyro niet aanwezig is bij ons! We staan te popelen om straks de opleiding in te gaan, maar genieten nu ook al volop van het oefenen en spelen met Spyro!

 

De vriendschap van een hond, is vriendschap voor het leven

Voor een ander niet te zien, hoeveel een hond kan geven

Want ben je soms verdrietig, dan kijkt ie je aan

Alsof ie zeggen wil, ik zal altijd naast je staan

En als je dan weer vrolijk bent, dan slaat ie met zijn staart

En blaft alsof ie zeggen wil,dat hebben we weer geklaard

Zo’n vriendschap is een wonder, een wonder om te beleven

Zo’n vriendschap kan geen mens, geen mens kan zoiets geven

 

1 opmerking:

  1. Wat een mooi gedichtje Daan. Prachtig om te lezen wat voor plekje een hond binnen een gezin kan innemen, wat een verrijking. Geniet er maar lekker van. Liefs Marjon

    BeantwoordenVerwijderen