maandag 28 april 2014

Feest

De afgelopen 4 dagen stonden in huize Slofstra in het teken van feest. We begonnen 24 april met papa’s verjaardag, daarna Koningsspelen op school, daarna naar de camping, daarna Koningendag en daarna visite van de boer en zijn gezin. Wat hebben wij genoten zeg!!

Papa’s verjaardag hebben we niet uitgebreid gevierd maar toch was het heerlijk om met z’n viertjes te zijn. Luan had een schitterende kleurplaat in gekleurd voor papa’s verjaardag op school! Hij had een kleurplaat van een tent gekozen; hoe toepasselijk. Vrijdag stond in het teken van de Koningsspelen op school. En deze keer ging Luan dan ook vrijdag naar school weliswaar samen met zijn mama. Ontbijten hoefden we thuis niet te doen want dat kregen we op school. Uiteraard werd de dag geopend door het dansen van de Kanga, net zoals vele andere scholen de dag zo startte. Toch wel heel bijzonder!
 

In de klas mochten we gelijk aan een tafeltje gaan zitten en gingen we heerlijk genieten van het Koningsontbijt. Daarna was het de hoogste tijd voor diverse spelletjes die in en rondom de school stonden. Het was heerlijk weer en de kinderen genoten. Ook Luan had het prima naar zijn zin en deed de spelletjes gezellig mee met of zonder hulp van mij. De stoelen dans begreep hij dit jaar wel in tegenstelling tot vorig jaar waarbij hij keurig op een stoeltje bleef zitten. Aan het eind van de ochtend was hij helemaal op en hing hij half slapend in de auto naast mij. Thuis lekker geluncht en daarna op de bank tv gekeken onder een dekentje. Hij viel nog net niet in slaap.

 
Eenmaal thuis was het voor mama zweten en hard werken. Want de spullen voor de vakantie moesten gepakt worden. Gelukkig hadden we vorige week al het meeste meegenomen maar er moest toch kleding voor 14 dagen uitgezocht worden en ja het hoog nodige alleen meenemen is voor mama niet weggelegd. Daarnaast had ik bij Timo al wel een ‘wat pas je nog’ sessie gedaan maar bij Luan nog niet. Dus dan maar gokken wat aan korte broeken en t-shirts nog zou passen.

Natuurlijk ging er weer veel te veel mee, maar gelukkig hebben we nu een grotere auto en een hele grote aanhanger dus papa hoor je tegenwoordig niet meer klagen. Keurig op tijd waren we weer klaar, ik vraag me toch af hoe we dat elke keer weer doen, en reden we tegen drieën richting school om Timo op te halen. Deze glom en had reuze zin in deze vakantie bij de boer. Ach ja wie niet!

Helaas was het erg druk onderweg en besloten we dus bij Amersfoort maar eerst wat te eten bij de bekende M. Eenmaal op de camping konden we ons dan richten op het uitpakken. Het eten ging er lekker in en na een goed drie kwartier konden we weer onze reis hervatten richting Stroe.
 
Daar aangekomen voelden het weer als thuiskomen totdat ik de caravan in ging richten en muizenkeutels tegen kwam en het idee had dat de muisjes ook heerlijk op ons bedje gebivakkeerd hadden. Man lief bracht ons beddengoed richting wasmachine van de boerin waarna het daarna in de droger mocht! En daarna ging man lief uit op avontuur en vond een gezellig nestje muisjes onder ons bed in de bak. Helaas floepte de een na de andere de stofzuiger in. Het was gebeurd voordat we er erg in hadden. Nadat de gehele bak leeg gehaald was en schoongemaakt was en ook de andere bakken kon ik weer verder met waar ik mee bezig was. Wat een toestand! Uiteindelijk zaten we rond negenen beide op onze stoel met een drankje welverdiend al zeg ik het zelf.

De volgende ochtend melden de jongens zich keurig pas om half 9 en kon de dag beginnen. Deze keer iets sneller in de kleren omdat de nodige boodschappen nog gedaan moesten worden. Toen alles binnen was, zijn we richting Barneveld gereden en hebben daar heerlijk geslenterd door de straten langs de diverse kraampjes en kleedjes. Natuurlijk wilden de beide mannen nog wat kopen. Uiteindelijk werd dat iets uit de speelgoedwinkel. Luan kocht van zijn eigen centjes een mooie playmobil auto en Timo kocht een poppetje en draak van playmobil. Twee tevreden mannen stapten weer naar buiten.

 


De rest van de middag heeft een ieder zich heerlijk vermaakt buiten of binnen met klussen, spelen, voetballen, haken, etc. etc.

Zondag was een druilerige dag; veel regen maar dat mocht de pret niet drukken. Mama haakte erop los en de kinderen speelden heerlijk in de voortent met het playmobil. In de middag kregen we visite van de boer en zijn familie en genoten we onder het afdak met kachel aan van de gezelligheid en elkaar. Als of we niet weg zijn geweest en hoe kun je beter het seizoen inwijden.

’s Avonds lekker buiten gegeten en daarna was het weer de hoogste tijd om te gaan douchen en al het luie zweet eraf te douchen. In bed nog even een filmpje Brum Brum kijken en daarna heerlijk slapen op naar de volgende dag!
 
O ja de eitjes zijn uitgekomen. Schattig he! Papa en mama vliegen af en aan! En ook onze andere grote vriend is gearriveerd:


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten