zondag 9 maart 2014

Een weekendje Huttenheugte

Momenteel bivakkeren we een weekendje op de Huttenheugte; een verassingweekend van manlief in het kader van ons 12.5 jarig jubileum. Vrijdag na de middag kwamen we hier aan en hebben we eerst onze VIP cottage goed bekeken. Wat heerlijk en wat een luxe; opgemaakte bedden, handdoekenpakket, infrarood sauna, etc. etc. De ligging was schitterend aan het water; nou dat genieten ging wel lukken hier.Nadat alle spullen een plekje gekregen hadden, zijn we naar voren gelopen en hebben daar even rond gekeken, boodschapjes gehaald en gegeten. Nou vooral dat laatste was genieten want we hadden gekozen voor het buffet restaurant. Keuze genoeg en de mannen aten dan ook heerlijk hun buikjes rond. Ook papa en mama smulden van alle het lekkere en proosten nogmaals op hun trouwdag!

Na het eten zijn we nog even naar de speelhal gelopen en ja daar was het natuurlijk ook genieten voor de mannen. Na een avontuurlijk ritje in de space cabin, waar mama in eerste instantie inging maar spaans benauwd kreeg toen de deuren dicht gingen en dus de noodknop gebruikte, zijn we weer richting huis gelopen.
 
 
Hier is Luan lekker in bad gegaan met de bubbels en daarna was het voor de kleine man de hoogte tijd om lekker te gaan slapen. Nou ik kan jullie zeggen eenmaal in zijn bedje viel hij vrijwel meteen in slaap. Met Timo heb ik samen de infra rood sauna uitgeprobeerd; een heerlijk half uurtje quality time! Hij kletste er vrolijk op los! Daarna is hij in bad gegaan en heb ik de regendouche genomen. Echt heerlijk om zo een drukke werkweek af te sluiten. Al snel volgde papa daarna om de infra rood sauna uit te proberen. Heerlijk even alle drukte van je af laten glijden. Timo mocht nog even wat tv kijken maar ging er vanavond ook niet al te laat in. Wij sloten de avond nog af met een heerlijk cognacje en proostte op de volgende 12.5 jaar.

De volgende dag waren de man lekker op tijd wakker. De broodjes waren reeds gearriveerd en na een kop koffie zijn we heerlijk gaan ontbijten. Na het ontbijt is papa boodschappen gaan doen en zijn de mannen samen in bad gekropen. Ja dat bubbelbad trekt wel aan! 

Mama vermaakte zich ondertussen met haken, niks doen en genieten! Nadat papa terug was zijn we richting het zwembad gelopen en daar hebben we ons ruim 2 uur prima vermaakt. Een heerlijk zwembad en wat dat betreft hebben we geboft met onze kinderen die beiden dol zijn op zwemmen. Soms zitten ze meer onder dan boven water. Vooral de wildwaterbaan is favoriet bij Timo en hij gaat dan vanochtend ook raften! Luan vind de wildwaterbaan ook erg leuk maar man man man wat gaat deze snel en hard soms en aangezien hij zichzelf niet kan corrigeren was de laatste keer echt niet leuk voor hem (kopje onder en pijn gedaan) waarop we besloten deze niet meer samen met hem te doen. Er zijn gelukkig genoeg andere uitdagingen!

Na het zwembad hebben we een broodje gehaald bij het winkeltje en daarna zijn we naar buiten gegaan. Genieten hoor dat mooie weer. Even door de kinderboerderij gelopen waar een brutale ezel en geit dachten dat er wel wat te halen viel bij ons! Maar helaas ze vonden niks. In de speeltuin hebben de mannen nog heerlijk gespeeld; voornamelijk gegleden van de glijbaan.

Thuis hadden we lekker twee uurtjes voor ons zelf en deze werden wisselend ingevuld met tablet kijken, spelen, tv kijken en vissen. Tegen zessen zijn we weer terug gelopen om naar het Pizza en Pasta restaurant te lopen. Op zich hebben we hier lekker gegeten maar de bediening liet wel de nodige wensen over. Ik vraag mij altijd af of ik dan zo kritisch ben of omdat het komt doordat ik zelf jaren in de bediening gewerkt heb of dat het mijn managers oog is!? We hebben in totaal 3!! uren daar gezeten! Allereerst onze twee kanjers hebben het super goed gedaan want hun geduld werd aardig op de proef gesteld!! Een tafeltje hadden we vrij snel, evenals de menukaarten en de opname van ons drankje. Maar daarna…….. ging alles heeeeeeel langzaam en ook het eten was niet zoals op de kaart stond. Althans ik heb geen chorizo geproefd in mijn salade. En nogmaals het eten was lekker, maar de bediening was niet te vergelijken met het restaurant waar we gisteren zaten. Aangezien we een arrangement met eten hadden kregen we alle vier dezelfde kaart. Vonden wij al vreemd want in het arrangement betaal je voor de kinderen een andere prijs. Het was dat wij de kinderkaart vroegen om nog even op te kijken, maar de mannen besloten toch van de andere kaart te kiezen.

Zoals ik al zei het duurde lang voordat ons eten kwam en voor het hoofdgerecht hebben we ruim een half uur moeten wachten. Zo ook het toetje liet lang op zich wachten. Bij het afrekenen ging ze moeilijk doen omdat ze naar haar zeggen zag dat we een arrangement hadden. Dit hadden we trouwens keurig gemeld bij aankomst. Met dit arrangement hadden de kinderen een kinderkaart moeten krijgen!! Mmmm gelukkig rekende Lo af en bleef hij rustig, netjes maar zei wel wat we ervan vonden. Daarnaast benoemde hij dat het in totaal drie uur zitten wel heel lang was. Hier zei ze verder niks meer op, geen excuus of wat dan ook. Kortom de volgende keer slaan we de PizzaePasta over!


Na het eten zijn we richting de speelhal gelopen en hebben de jongens zich daar prima vermaakt. Nog even gekeken naar een stukje show en toen was het de hoogste tijd om richting het huisje te gaan. Snel de pyjama aan en naar bed. Eenmaal in die bedjes sliepen ze zo; dromend van de dag van morgen!

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met jullie 12.5 jarig huwelijk. Wat een mijlpaal, daar mag je best wel even bij stil staan. Heerlijk om te lezen hoe jullie genieten en dan dat extra cadeautje: het prachtige weer, top. Mooie momenten om op terug te kijken.

    Liefs Marjon

    BeantwoordenVerwijderen