dinsdag 26 augustus 2014

Terugblikken

Zomervakantie en Oud en Nieuw zijn voor mij altijd momenten om terug te blikken op het (‘school’) jaar dat achter mij ligt. Er zijn dan momenten op een dag dat ik de maanden laat passeren zowel op werk- als privé gebied. En uit al deze momenten trek ik mijn leermomenten en stel ik mijn doelen voor het komend (‘school’) jaar vast. Wat wil ik bereiken, wat wil ik komend (’school’) jaar anders gaan doen, wat heb ik geleerd en wat neem ik mee. Wat zijn mijn dromen die ik achterna wil gaan?! Binnen mijn werk maar vooral samen met mijn gezin.

Maar het is ook vooral terugblikken op al die mooie, leuke, grappige en ontroerende momenten die ik/wij hebben mogen beleven. En ja dit ook zowel binnen mijn werk als privé. Eigenlijk zijn dit de enige momenten dat ik even stil sta bij ook mijn werk. Maar naast het terugblikken en dromen geniet ik ook vooral van de dagen hier met elkaar als gezin.

De mooie, intense, grappige en ontroerende momenten leg ik vast in mijn gedachten en op foto om het komende jaar op te teren. Het is zo bijzonder ontroerend mooi om te zien hoe Luan zo intens geniet van alles en alles in zich opneemt. Zo bijzonder om hem te zien aan de waterkant in zijn oranje reddingsvest met zijn waterschoenen en roze netje op jacht naar visjes. En nu ook weer met zijn grote broer 5 plekken van ons vandaan vissend aan de waterkant. Althans Timo vist en Luan haalt de visjes in zijn netje omhoog! Wat een broederliefde en wat een pracht gezicht om mijn kinderen zo samen bezig te zien. Regelmatig dwalen mijn gedachten af naar de ouders van Luan in China wat had ik graag hun om een hoekje willen laten kijken om hun te laten zien dat het goed gaat met hem. Diep in mijn hart hoop ik dat ze op de een of andere manier dat mogen voelen!

Vele ervaringen deze zomervakantie zijn voor Luan weer nieuw, ervaringen die hij voor de eerste keer meemaakt in zijn leventje en dat ondanks dat hij bijna al 2 jaar bij ons is. De intentie waar hij de omgeving in zichzelf opneemt, geniet, ervaart en voelt daar kunnen wij nog veel van leren! Het maakt de kleinste dingen op een dag bijzonder! Het maakt uiteindelijk dat je zelf ook de dingen om je heen intenser gaat beleven, voelen en ervaren. Wat dat betref is en blijft het een bijzonder mooi kind!

Maar dat is zeker ook onze andere kanjer! Want 9 jaar alleen zijn bij papa en mama en dan een broertje erbij krijgen is ook niet niks. En ook dat beseffen we elke dag weer opnieuw. Het geduld dat hij heeft om samen met Luan aan de waterkant te staan vissen, samen te kanoën of samen te voetballen  is bewonderenswaardig. De liefde en zorgzaamheid voor zijn kleine broertje spat er van af evenals de trots die hij heeft voor Luan.
En natuurlijk zijn er ook de momenten van “brother fight” maar ook dat is meer dan oké!

Kortom terugblikkend en vooruitkijkend kan ik alleen maar zeggen dat ik intens gelukkig ben met mijn mannen en zielsveel van ze hou! En mijn doel voor het komend (‘school’) jaar is om nog intenser te gaan genieten van en met elkaar en elkaar vast te houden en nooit meerlos te laten.
 
 

2 opmerkingen:

  1. Mooi stukje met zoveel waarheden en mooie momenten. Koester ze.

    Liefs Marlou

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig omschreven Daan! Koester je gedachten en gevoelens en blijf optimaal genieten van en met elkaar en vooral van die kleine dingen die het leven zo mooi en bijzonder maken!

    Liefs Marjon

    BeantwoordenVerwijderen