maandag 18 augustus 2014

Terug in de tijd Val de bonnal


Zaterdag 9 augustus.

Gisterenavond lagen we nog maar net in bed of we hoorden Timo roepen vanwege de regen. Het regende ook best behoorlijk hard dus hup alle spullen gesjouwd naar onze tent. Papa had het er maar druk mee en Luan sliep gewoon door. De volgende ochtend keek hij dan ook vreemd om zich heen maar begreep hoe en wat toen we het hem uitlegde. Het weer was bewolkt maar de temperatuur was goed. Vandaag stonden de boodschappen op het programma en we kozen voor grote winkels iets verder weg deze keer en een ritje langs de mc Donald voor gratis WiFi. Ja, we blijven Hollanders wat dat betreft.

In de grote winkel keek jij je ogen uit, maar was vooral opzoek naar het speelgoed. Want ja mama had nou eenmaal beloofd dat je in Frankrijk wat speelgoed  mocht kopen. En daarnaast had je ook van opa en oma de nodige centjes gekregen. De keuze was niet snel gemaakt want ze hadden echt mooie dingen; brandweerman Sam kazerne, brandweerman Sam auto, autootjes van het Chinese cars filmpje wat je altijd kijkt, auto’s die je kan ombouwen tot een robot en playmobil. Ik ben benieuwd hoe je reageert als we naar zo’n grote speelgoedwinkel gaan! Uiteindelijk koos je voor de auto die je kan ombouwen tot robot. Later zou blijken dat dit een goeie keus was, want je liet hem de komende dagen niet meer los en speelde ermee op los. Je had ook al snel door hoe je in de verschillende stappen de auto kon ombouwen.

Na de boodschappen zijn we bij de mc Donald wat gaan eten en drinken en heeft mama geprobeerd het spelletje van  Timo te downloaden. Gelukkig lukte dit al bleek later dat het vergeefse moeite was geweest want het was toch niet zo’n leuk spelletje. Eenmaal terug op de camping hebben we nog even een duik genomen. Wel een korte duik  want het was al bijna etenstijd; bq tijd!

Het is heerlijk om te zien hoe de kids zich vermaken in het zwembad! Al is en blijft de glijbaan wel favoriet. Ook voor Luan en wat moet dat toch vermoeiend zijn voor hem elke keer weer die trap voetje voor voetje op. Maar wat doet hij het toch goed! Ook in het zwembad zelf vermaakt hij zich prima en is het een echte waterrat. Zijn grote broer boft hier ook maar mee want die houdt ook heel veel van zwemmen.
 
 
 
 

Van de bq genoten de mannen en daarna werd er natuurlijk weer gevist. Hoe kan het ook anders, maar mama vindt het allemaal prima zolang haar mannen het maar naar hun zin hebben.
Al snel was het voor Luan weer tijd om te gaan slapen en wederom sliep hij vrij snel in. Toen Timo ging slapen begon het weer te regenen en hebben we de gehele boel maar weer verhuisd. Ja zo ’s avonds laat vindt er een hoop bedrijvigheid nog plaats. Eenmaal in ons bed sliepen we allemaal vrij snel in.Zondag 10 augustus

Op tijd waren de mannen weer wakker; 8.00 uur. Na de nodige knuffels en gestoei zijn we eruit gegaan en hebben we de schade bekeken van de regenen. Op wat drassigheid na beloofde het weer een droge dag te worden. En dat werd het, een dag die we voornamelijk doorgebracht hebben bij het zwembad. In de ochtend ging Timo nog even zelfstandig vissen bij de rivier maar daarna werd het zwemmen. Hij zorgde vast voor een bedje totdat wij kwamen. Heerlijk hoor dit is het weer waar mama veel van houdt! Zon, zo af en toe een wolkje, zwemmen om af te koelen en vervolgens weer zonnen. O ja en proberen te lezen, nog steeds zonder bril! Mmmm best lastig moet ik je zeggen en vermoeiend. Maar ja het zij zo en als het goed is, is morgen of overmorgen de bril er. Luan had het op een gegeven moment wel gezien en is samen met papa terug gegaan naar de tent. Timo en mama bleven nog eventjes maar al snel wilde Timo ook terug want hij had zin om te vissen. Dus hup terug naar de tent en daar gingen papa en Timo weer richting de rivier. Mama en Luan bleven bij de tent; even uitrusten en dat deed jij letterlijk. In je tentje, waar je aan het spelen was met je auto viel je heerlijk in slaap. Mama las ondertussen wat en haakte nog wat toeren aan haar nieuwe omslagdoek! Heerlijk hoor; dit is het toppunt van vakantie! En begrijp me niet verkeerd dat ik daarmee bedoel dat een ieder weg is en/of slaapt!

Toen Luan wakker was, waren papa en Timo ook terug en hebben we even lekker geborreld en daarna was het al snel weer tijd om eten klaar te maken.
Na het eten begon het te regenen en dit hield lange tijd vol. De 15.7 mm die ze voorspeld hadden, kwam ook echt met bakken uit de hemel. Maar papa had alles goed voorbereid en binnen bleef het droog. Toen we gingen slapen was het droog en natuurlijk sliepen de mannen bij ons!

Maandag 11 augustus

Vandaag moesten de nodige boodschappen weer gehaald worden en aangezien het geen zwemweer was, hebben we dat in een ander plekje gedaan. Een mooie rit door de prachtige heuvels bracht ons hier naar toe. In de winkel kocht Luan nog een vriendje voor zijn auto. Een zelfde soort “maar nu konden ze samen spelen met hem!” En ja hoor ook deze was onlosmakelijk verbonden met hem. Heerlijk om te zien hoe twee van die kleine autootjes hem zo blij kunnen maken en dat hij zich daar uren achtereen mee kan vermaken. Ook deze auto had hij snel door qua ombouwen; heel knap van hem! En van zijn grote broer die het echt wel een aantal keren heeft voor moeten doen met heel veel geduld!

Terug op de camping ging er serieus gevist worden door de mannen in het vis meer. Bepakt en bezakt met hengels, koffers, stoelen, etc. vertrokken ze richting het vismeer. Luan en ik bleven achter en vermaakten ons zelf met spelen, haken, lezen en Luan vooral met praten en vragen stellen! Zo op zijn tijd staat dat mondje niet stil en kletst en praat en vraagt het maar door. Heerlijk hoor!

Rond 4 uur zijn we ook die kant op gelopen en natuurlijk gingen de auto’s mee. Bij het vissen hebben we zo’n drie kwartier gekeken o,.a. naar de vissen die papa en Timo naar boven haalde; kleine cat fish (meervalletjes). Helaas geen grote maar dat drukte de pret niet! Rond 5 uur zijn we terug gelopen naar de camping en hebben we even wat gedronken. Daarna is papa gaan koken. Na het eten was er nog even tijd om te spelen in de speeltuin maar daarna was het toch echt tijd om te gaan slapen. Dit vond je een minder goed idee zeker omdat papa en Timo nog even gingen vissen. Dikke tranen waren het gevolg; wat een verdriet had jij. En ik vroeg me echt af of dit alleen tranen van verdriet waren vanwege het vissen of ook nog andere tranen. Ze kwamen vanuit je tenen en dicht bij mama huilde je uit. We hebben zeker wel een kwartier samen gezeten voordat je toe was aan een volgende stap.

Eenmaal in je bedje knuffelde we er nog op los en al vrij snel viel je in slaap. Niet veel later kwamen papa en Timo terug. Dat was wel heel snel maar beide hadden vast gezeten. Ondertussen klonk de eerste muziek vanuit het zwembad; het was avondzwemmen! Met wat kleine moeite wist ik Timo te overhalen en even later vertrok hij met zijn vader richting het zwembad. Een uur lang roetsjte hij onder het genot van de vrolijke muziek van de glijbaan af en had hij veel lol om de badmeesters die gekke kapriolen uit haalden. Moe naar voldaan kwam hij terug en vertelde hij volop wat hij allemaal gezien had! Heerlijk dat enthousiasme van hem! Na een toetje is hij heerlijk gaan slapen, in zijn eigen tent deze keer en keken mama en papa samen nog even terug op een heerlijke dag! Op naar de volgende! 

1 opmerking:

  1. Heerlijk die vakantie avonturen. Ik heb nu alweer heimwee!

    BeantwoordenVerwijderen