maandag 12 januari 2015

LUMC afdeling Audiologie en Hoorimplantaten

Vanochtend stond er een afspraak gepland voor een toon- en spraakaudiogram en bij de KNO arts. Om half 9 werden we verwacht voor de gehoortest en iets later dan dit tijdstip waren we aan de beurt. Spyro kon niet mee naar binnen in de kleine ruimte en bleef achter bij papa en mama in de wachtkamer. Jij wist inmiddels al de weg maar toch liep ik nog even met je mee. Gelukkig kende je de mevrouw van de vorige keer en kwam je vrolijk heupelend terug.


Rond 10 over 9 konden we naar binnen bij de arts. Deze gaf gelijk aan dat je gehoortest geen goeie resultaten had en dit verklaarde je “hé?” van de laatste maanden. Nog meer verklaring gaf het feit dat in je ene oor het buisje er niet meer zat en in het andere oor zat het buisje voor met prut en zat er vocht achter. Dit alles betekent een nieuwe operatie om buisjes te laten zetten. Nu maar afwachten wanneer we een oproep krijgen. Wat mij betreft heel snel want goed horen is belangrijk voor zijn spraak- en taalontwikkeling. Gelijk ook maar even langs de afdeling anesthesie geweest maar daar konden we het af doen met een telefonische afspraak. Best prettig want de gehele wachtkamer zat vol! O ja de arts heeft ook nog in je neus gekeken en vroeg of je regelmatig bloedneuzen had. Nou ja dat klopt en dan inderdaad vooral rechts. Hij kon zien dat je bloedvaten op de oppervlakte lagen en dun waren en dus bij kou naar warmte of andersom snel open gingen. Hier kregen we een zalfje voor mee.

 

Samen met je grote kanjer (in het ziekenhuis mocht je zelf een stukje lopen met Spyro) liep je weer het ziekenhuis uit ondanks dat je wist dat je moest gaan slapen om nieuwe buisjes te zetten. Eenmaal op school de juf gelijk maar ingelicht en aangegeven dat hij dus dicht bij de juf moet zitten de komende periode en dus ook minder hoort. Even was je zoekende naar je draai op school maar eenmaal door de juf op gang geholpen ging je je olifant afmaken.

 

Vrolijk kwam je weer uit school en natuurlijk kreeg Spyro de grootste knuffel en kussen. Heerlijk om te zien hoe blij jij maar ook Spyro is om jou te zien. Eenmaal thuis werd Timo natuurlijk ook groot begroet en daarna ben je heerlijk op de bank geklommen om wat tv te kijken. Ik heb het maar even zo gelaten en je lekker verwend met een schaaltje pepernoten en drinken. Je kwam heerlijk tot rust.

 

Na het eten hebben we nog wat oefeningen gedaan samen met Spyro (lopen naast jou, zitten, liggen, zoeken). Dit was genieten en aan Spyro te zien genoot hij hier ook van. Daarna was het de hoogste tijd om te gaan slapen en na alle avondrituelen, waar tegenwoordig een kus van Spyro in bed bij hoort, ging je heerlijk slapen. 

 

1 opmerking:

  1. He wat vervelend Luan dat je weer opnieuw moet gaan slapen voor buisjes. Maar het is ook echt niet leuk als je niet goed kan horen. Dus is het wel weer belangrijk dat het moet gaan gebeuren. Voorlopig mag je wel lekker dicht bij de juf zitten, dat is dan wel weer top!

    Liefs Marjon

    BeantwoordenVerwijderen