dinsdag 16 februari 2010

Inschrijving bij Stichting Adotpievoorzieningen

In februari 2010 besloten we om een adoptieprocedure in gang te gaan zetten. We willen graag gezinsuitbreiding en zijn toe aan deze stap. In april ontvingen we van Stichting Adoptievoorzieningen de eerste brief met ons BKA nummer. Bij de brief zat een brochure, een informatieblad interlandelijke adoptie en een lijst vergunninghouders. De informatie hebben we gelijk tot ons genomen De eerste stap is gezet!

25 november kregen we een brief waarin stond dat de eerste stap tot adoptie het bijeenwonen van zes voorlichtingsbijeenkomsten is. Tevens stond erin dat we ervan uit konden gaan dat we in de periode van mei t/m eind juli 2011 aan de beurt zouden zijn voor deze bijeenkomsten. Dit was goed nieuws! Om hiervoor echter in aanmerking te komen, moesten wel de bijdrage overmaken voor deze bijeenkomsten. Op deze manier konden ze ons nl. inplannen voor de bijeenkomsten. Hier namen we gelijk actie in en we maakten het gevraagde bedrag over. Het klinkt raar maar weer een stapje dichter bij ons kindje!

23 december 2010 ontvingen we weer een brief van Stichting Adoptievoorzieningen. Hierin stond dat er regelmatig deelnemers zijn die door omstandigheden niet in de periode waarin zij zijn ingedeeld kunnen deelnemen aan de voorlichtingsbijeenkomsten. Dit betekent dat de voor hen gereserveerde plaatsen open blijven. St. Adoptievoorzieningen heeft toestemming gekregen van het ministerie om deze plaatsen op te vullen. Je kan begrijpen dat mijn ogen over de letters heen vlogen. Het betekende dat we, als er plaatsen open vielen, in de periode van februari t/m april 2011 mogelijk zouden kunnen instromen in de voorlichtingsbijeenkomsten! Natuurlijk lieten we zo snel mogelijk weten dat we hiervoor open stonden en wachtte met spanning af.

30 december 2010 viel de brief in de brievenbus dat we van harte uitgenodigd werden voor de bijeenkomsten die gingen starten in februari 2011.14 april zou de laatste zijn. Wow wat gaat dat snel allemaal. Nog geen jaar later na onze inschrijving kunnen we de bijeenkomsten volgen. Dit hadden we alleen maar kunnen dromen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten